perjantai 1. helmikuuta 2013

Onnistuneet rally-tokotreenit

Ozzyn vuoro lähteä treenaamaan. Ai että se on Mörkölle vaikeaa jäädä kotiin kun Ozzy lähtee treeneihin. Ei uskoisi pienestä koirasta lähtevän niin paljon protestiääntä ja kaikessa mahdollisessa on roikuttava hampailla kiinni (esim housunlahkeet, remmi, hanskat...). Noh, jospa tuo vain kasaisi intoa Mörkön seuraaviin omiin treenelöihin.

Ozzyn kanssa siis rally-toko treeneihin missä oli teemana käytösruudun harjoitteleminen. Tehtiin niin, että puolet porukkaa oli rivissä "käytösruudussa" ja toinen puoli suoritti rataa. Ozzy aloitti radalla, tehtiin avoimen luokan rataa joka meni muuten tosi hyvin mutta istumisissa on alkanut esiintymään epäpuhtauksia - jälleen. Johtuuko tuo nyt siitä etten ole vaatinutkaan pitkiin aikoihin paria sekuntia pidempää situmista vai onko takapään lihaksistossa jälleen heikkoutta. Jälkimmäinenkin on vallan mahdollinen, sillä aivotärähdyksestä toipuessani tuli viikkojen tauko koirien kunnon liikuttamisessa.

Seuraavaksi tehtiin käytösruutua ryhmässä, 2min vieressä istuen. Tässä ei ollut ongelmia, kuten en uskonutkaan olevan.

Tämän jälkeen tein alkuperäisen radan oikealla puolella seuraten. Ozzy on ymmärtänyt oikealla puolella seuraamisen tosi nopeasti ja nyt pystyi tekemään jo pitempiä pätkiä palkkaamtta. Omalla ajalla treenattiin takaa puolenvaihtoa, sujuu ihan ok kun muistan tehdä "puolipidetyksen" Ozzylle sanomalla sen nimen ennen kuin alan kädellä ohjaamaan koiraa. Samoiten tehtiin myös puolenvaihtoa jalkojen välistä, alkaa tuokin pikkuhiljaa onnistumaan. Joskaan kilpailuvalmis liike ei vielä ole läheskään.

Toisella käytösruutukierroksella muut tekivät 2min vieressä maaten. Päätin vaikeuttaa harjoitusta Ozzylle, sillä en näe mitään syytä miksei Ozzy muutamaa minuuttia makaisi paikallaan. Joten tehtiin 2min seisominen vieressä. Hyvin Ozzy seisoi vaikka siitä näkikin että otus oli hieman kysymysmerkkinä. Tällaista kun ei olla koskaan tehty. Täytyy toivoa että käytösruutuihin osuisi jatkossa paljon makaamista ja seisomista, istuminen on fyysisesti Ozzylle se vaikein juttu.

Kotona naksuttelin maahanmenoa Mörkölle. Koko ajan pystyn vähentämään apuja, joskin edelleen pitää käsi viedä noin oman polven tasolle. Siihen tilaan ei olla vielä päästy että Mörkö tarjoaisi itse maahanmenoa seisomisesta. Istumisesta Mörkö tarjoaa ihan kivasti maahanmenoa, mutta pyrkimyksenä on päästä samaan myös seisomisesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti