lauantai 16. helmikuuta 2013

Rally-tokokisoissa Lahdessa

Tänään piti lähteä hieman "kauemmaksi" kisoihin, kun ei lähettyvilläkään ollut kisoja tarjolla. Hämeen kennelpiirin halli kisapaikkana ei ehkä ole se kaikkein paras, tilaa oli todella vähän ja se pienikin tila oli tosi kaikuva. Maalattu betonilattia luisti myös monen koiran tassujen alla sekä heti kehän vieressä ollut sisäänkäynti häiritsi selkeästi usean koirakon suoritusta. Aavistelin Ozzynkin hieman jännittävän ympäristöä ja itseäni harmitti se kun lähdin kolmantena niin en voinut antaa Ozzylle kovinkaan montaa minuuttia halliin tutustumiseen.

Lähdimme suoritukseen siis kolmantena, juuri ennen kehään menoa Ozzy selkeästi rentoutui ja alkoi hakeutumaan perusasentoon. Suoritus oli mielestäni varsin mukava. Hieman Ozzy edistää kaarevissa urissa (spiraali, pujottelu, houkutus), muuten iloista yhteistyötä. Yhdellä kyltillä havaitsin, että oma käskytys oli hieman epäselvää ja tämä aiheutti Ozzyn suorittamaan kyltin väärin (istui ylimääräisen kerran). Hetken mietin tehtävän uusimista, mutta koska Ozzy pystyi työskentelemään haastavassa hallissa niinkin hyvällä asenteella en viitsinyt alkaa turhaan viilamaan pilkkua vaan otin suosiolla tehtävävirheen (-10p). Kyltillä 12 tuli ohjaajavirhe (-3p), en tiedä mistä. Houkutusessa tuli kontrolli (-1p) kun meinasin kompastua Ozzyn kinttuihin.

Rata koostui seuraavista tehtävistä:
1. istu, eteen, oikealta sivulle, istu
2. liikkeestä maahan
3. juosten
4. käännös oikeaan
5. normaali vauhti
6. täyskäännös vasempaan
7. spiraali vasemmalle
8. istu, käännös vasempaan istu
9. istu, seiso, koiran ympäri (-10p)
10. 270 oikeaan
11. pujottelu
12. istu, ohjaaja kääntyy ottaen askeleen oikeaan, koira sivulle (-3p)
13. istu, askel oikeaan, istu,
14. houkutus (-1)

Radalla oli monta kylltiä jotka olivat jälleen meille aivan uusia (8, 9, 12, 13), osaa en edes ole koskaan tehnytkään. Pienestä epäilystä huolimatta hyvinhän nuo meni. Tulokseksi saatiin 86p, eli toinen tulos avoimesta. Tuomari oli erikseen kirjoittanut kommentiksi "iloinen ilme" :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti