tiistai 12. helmikuuta 2013

Onnistumisia tuplatreeneissä

Tänään piirin tokon kautta agilityyn.

Tokossa opeteltiin uutena liikkeenä liikkestä istumista. Koska istuminen on Mörkön vahvin liike, niin tämä onnistui kohtuu hyvin ensi kertalaiseksi. Seuraavaksi muisteltiin seuraamista suoraan seuraamalla. Mörköhän näytti miten pienet koirat seuraavat, vau mikä intensiteetti ja paikka! Tiedän että ollaan alkutaipaleella seuraamisen suhteen, mutta tältä pohjalta on hyvä jatkaa.

Väliajoilla otin sivulle tuloa. Välillä Mörkö pyörähti sivulle "raivolla" ja tästä olen tosi tyytyväinen. Täydellinen sivulle tulo ei muuten ole, sillä jostain syystä Mörkö siirtää aivan lopuksi etutassujaan pari senttiä vasemmalle ja tämä näkyy vinona perusasentona. Samoin minua vasten hyppiminen on edelleen yleistä... Tassujen siirtelyyn taidan seuraavaksi puuttua palaamalla sivulle tulemisen treenaamisessa hieman takaisin päin ja autan enemmän kädellä. Reittä vasten hyppimisen kanssa en tiedä mitä tehdä, mutta annan tuon nyt olla sillä auttamalla sivulle tuloa enemmän (vasen käteni alempana) ei vasten hyppimistäkään tapahdu.

Seuraavaksi otettiin paikalla oloa. Mörkö pysyi tosi pätevänä maassa paikoillaan vaikka kävinkin välillä täyden matkan päässä ja odotin noin 10 sekuntia. Samoin pystyin kasvattamaan odotusaikaa reilusti pidemmäksi lähempänä ollessani. Omaksi huviksi vielä kiersin koiraa, ja alkukankeuden jälkeen Mörkö kesti tämänkin hyvin. Kaiken kaikkiaan kaksi kaiken kaikkiaan pari minuuttista paikalla oloa runsaasti välillä palkiten.

Lopuksi tehtiin vielä hyppyä, luoksetuloa ja luokse päästävyyttä. Luoksetuloa tehtiin koemaisesti, ja olin todella tyytyvinen kun Mörkö tuli "Mörkö luokse" käskyllä laukalla luokse ja pienellä käsiavulla sivulle. Hyppyä tein kaksi kertaa niin että namikippo oli hypyn takana ja kolmannella kerralla käskytin "yli" ja palkkasin itse onnistuneesta suorituksesta. Hyvin on Mörkö hiffannut hypyn idean. Luokse päästävyydessä Mörkö istui nätisti sivulla ja käyttäytyi niin kuin koulutettujen koirien tuleekin käyttäytyä :)

Agilityssä olin päättänyt tehdä yhden kerran pujottelun heti alkuun. Meille sopivasti pujottelu, puomi ja pussi oli varsinaisen harjoituksen ulkopuolella, joten noita pystyi helposti treenailemaan omalla ajalla. Käytiin viemässä Mörkön kanssa pujottelun loppuun meetvurstia, ja otettiin renkaalta vauhtia pujotteluun. Jostain syystä Mörkön tassut lipsuivat useammassakin välissä ja Mörkö ei tahtonut saada pujottelun rytmistä kiinni ollenkaan... näistäkin haasteista huolimatta Mörkö teki virheettömän pujottelun :) Ei missään nimessä energiin pujottelu, mutta virheetön kuitenkin. Pujottelulaskuri on siis 20/22. Seuraavissa viikkotreeneissä olisi tarkoitus ottaa jälleen yksi pujottelu, jos vaikka tällä kertaa pujottelu olisi osana rataa.

Treenin aiheena oli kääntyminen ja paljon olikin saatu mutkia mahdutettua kolmen putken ja kolmen hypyn matkalle. Oli sylkkäriä, pakkovalssia, niistoa, persjättöä ja valssia unohtamatta. Tehtiin 18 esteen harjoitus kolmessa osassa ja hyvin tiukasti Mörköläinen kääntyy kun vaan kerron asiasta Mörkölle. Parissa kohtaa piti omaa ohjausta miettiä uudestaan, muuten saatiin kuviot onnistumaan tosi hyvin. Koska Mörkön tassuissa (ja aivoissa) painoi toko-treenit en halunnut tehdä harjoitusta alusta loppuun pötkössä sillä en halua luoda Mörkölle mielikuvaa siitä ettei agilityssä tarvitsisi mennä täysiä.

Loppuun siis hyvä 20min loppuverryttelly ja kotiin (missä ilta jatkui painien Möttösen kanssa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti