tiistai 29. tammikuuta 2013

Tuplatreenit - ehkä liikaakin?

Tänään oli taas tiistai, milloin on ensin Helsingin kennelpiirin toko ja heti perään Mörkön agilityn viikkotreenit. Toko-kurssissa ollaan nyt puolessa välissä, kaksi kertaa enää jäljellä. Onneksi. Mörkö väsyy selkeästi tuplatreeneistä, ehkä liikaakin. Viime viikosta viisastuneena tiesin olla ottamatta pujottelutreeniä. Turhaa pujottelua on hinkata kun Mörkö on normaalia hitaampi. Muuten vauhdissa ei väsymystä näy, joten sen takia olen agilityssä käynytkin. Tosin tämän päivän jälkeen hieman jäin miettimään jos ensi viikon agilitytreenit jättäisi väliin... Täytyy pohtia asiaa enemmän viikon aikana.

Tokossa aloitettiin tarkistamalla kotiläksy eli maahanmeno. Mörkö teki mukavan nopeita maahanmenoja, joskin vielä kohtuullisen runsailla avuilla. Oli mukava huomata ettei Mörköä jännittänyt ollenkaan ympärillä olevat koirat vaan otus tippui maahan sitä mukaan kun pyysin.

Uutena asiana treenattiin seuraamista, sekä perusasennosta lähtöjä että sivulla kulkemista. Näissä Mörkö oli tosi pätevä, täytyy vain muistaa rakentaa seuraamista naksulla kun Mörkö ei muuten malta kulkea neljällä tassulla jos mulla on makupala vasemmassa kädessä. Toisena uutena asiana tehtiin hyppyä. Koska Mörköllä on varma istuminen niin otin suoraan istumisesta käskyllä targetille menoa ja epäröimättä Mörkö targetille hyppäsi.

Joutoajalla tein sivulletuloja, kun hallissa on kerta peilit olemassa. Mukavasti Mörkö oikeaan paikkaan hakeutuu, joskin joudun vielä(kin) käyttämämän hyvin hillittyä käsiapua. Ilman käsiapua Mörkö hyppää ensin mua vasten ennen kuin laskeutuu istumaan - ja tätä käytösmallia haluan häivyttää. Samoin tein paikallaan kääntymisiä ja yhden askeleen siirtymisiä eri suuntiin, näissäkin Mörkö hakeutui erinomaisesti oikealle paikalle sivulla ja samalla saatiin askeleen seuraamistreeniäkin :)

Puolen tunnin tauko ja sitten agilityyn. Meillä oli vuorossa viikkotreeneissä kisanomainen treeni. Ratana oli vuoden vaihteessa näkemäni ykkösten rata, mikä tuotti päänvaivaa kisoissa oikeastaan kaikille. Ratana oli http://files.kotisivukone.com/possulandia.tarinoi.fi/KISARADAT2012/12/20121229jump1.gif . Tuossa lähinnä muuria ennen tai jälkeen oleva elämä tuntui olevan kisoissa haasteellista kun ohjaajat eivät olleet osanneet ottaa huomioon koiran vauhti putki-pituus-hypyllä - eli ohjaukset (valssit tai persjätöt ennen tai jälkeen muurin) olivat auttamattomasti myöhässä. Itse päätin tehdä esteelle 15 sylkkärin, tai takaaleikkaus se ehkä enemmän oli ja tämä tapa oli kannattava. Hypylle 10 tein oikein sujuvat jaakotukset. Muuten rata meni mukavasti ja ajaksi kellotettiin 38s. Kepeillä oli kaksi viimeistä kaarta varmistamassa että homma sujuu niin kuin pitääkin. Tuli ihan lämmin kun radalla sai laittaa kunnolla juosten :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti