perjantai 22. helmikuuta 2013

Suunnitelmiin muutos - ja onnistuminen!

Tänään oli jälleen Mörkön hyppytekniikkatreenit.

Ensin tehtiin venymistä, välit olivat 5-7 jalkaa rimojen ollessa 15cm korkeudessa. Mörkö selkeästi yllättyi esteiden etäisyyksien kasvusta, selvitti kuitenkin sarjan hillittömällä viimeisellä loikalla. Sama homma uudestaan, ja edelleen Mörkö joutui työskentelemään liioitellusti. Kolmannelle kerralle laitettiin rimat vinoon (toinen pää massa, toinen 15cm), joka toinen rima toisin päin vinossa. Tähän toistoon lähdettiin lennosta ja Mörkö teki kunnon jarrutuksen ennen hyppyjä ja katsoi uuden näköisi hyppyjä. Neljsäs toisto oli jo mallikelpoisempi, tosin Mörkö lähti aivan oikeasta laidasta hyppyä (riman korkeammalta puolelta). Viidennessä toistossa viimeiseen väliin tuli yksi ylimääräinen laukka, muuten siisti suoritus. Arvailuksi jää, johtuiko viimeinen motivaation laskusta vai fyysisestä väsymisestä.

Toisella kierroksella tehtiin pituuden arviointia. Kahden hypyn välillä oli neljä jalkaa, sitten kuusi jalkaa ja pituus. Aloitettiin yhdellä pituuden palalla ja lisättiin pala kerrallaan kolmeen palaan saakka. Sen jälkeen paluu yhteen palaan. Yhdellä ja kahdella palalla hyvin arvioitu hyppy, kolmanteen tuli 15-20cm ylimääräistä korkeuttakin. Ei olla kyllä koskaan tehty pituutta kolmella palalla. Kotiläksyksi kasvavaa sarjaa.

Viimeisellä kierroksella tehtii 19 esteen rataa. Radalla oli kivasti kaikki kontaktit, hauskoja ohjauskuvioita - ja pujottelu. Olin aikaisemmin suunnitellut että seuraavissa viikkotreeneissä otan pujottelua ja kahden viikon päästä sitten olisi vuorossa ensimmäinen kokeilu vieraalla pujottelulla. Kerroin kouluttajalle pujottelun tämän hetkisestä tilasta, ja koska hallilta löytyi ohjurit päätin kokeilla pujottelua kerran ilman ohjureita avustajan hoitaessa palkkauksen. Kouluttajan kanssa jaettiin sama näkemys että kokeillaan, ja jos ei onnistu niin sitten ohjurit käyttöön. Omaa vuoroa odotellessa Mörkö haukotteli taukoamatta - tiedä sitten rauhoitteliko itseään (radalla suoritti todella kiihkeä koira osuuttaan) vai rauhoitteliko mua... Oman vuoron tullessa Mörkö lähti iloisesti matkaan. Kevytmetallipuomi meni kävellen ja kevytmetallikeinu selkeästi pahoitti Mörkön mielen. Kahden hypyn kautta putkeen ja sieltä pujotteluun. Kerkesin pujottelun aikana ajatella yllättävän paljon eri asioita ja meinasin mennä jaloistani sekaisin kun jännitti niin kovin - mutta Mörkö pujotteli! Kuulemma vielä rennosti ja itsevarmasti :) Ensimmäinen pujottelu vieraalla esteellä, samoin ensimmäinen pujottelu "kovalla" lattialla (vs oman hallin pehmeä hiekkapohja). Loppurata menikin rennosti rallatellen ja nautiskellen.

Pujottelulaskuri on nyt 24/26, joista 1/1 vieraalla pujottelulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti