maanantai 18. helmikuuta 2013

Maahan!

En edes muista aloitinko maahan menon opettamisen Mörkölle tämän vuoden alussa, vai jo viime vuoden lopussa. Joka tapauksessa oppiminen on ollut prosessina h i d a s t a , aivan kuten istumisen kanssakin aikoinaan oli. Jostain syystä Mörköllä ei ole ne vikkelimmät hoksottimet, mutta ehdottoman positiivista on kuitenkin se että kun Mörkö kerran jonkin asian oppii niin sitten se myös sen osaa. Toki yleistämistä pitää tehdä, mutta tuossa vaiheessa eteneminen on nopeampaa.

Tänään illasta innostuin taas treenailemaan maahan menoa. Naksu ja nakit valmiina ja eikun hommiin. Alussa Mörköä piti tapansa mukaan hieman avittaa käsiavuilla ja ylipäätänsä maahan meno oli hivenen hidasta ja "arveluttavaa" Mörkön mielestä. Olin hakemassa lisää nakkia kupista, kun Mörkö löi itsensä yllättäen maahan. Tästä tietty *naks* ja nami. Ja tästähän oikein putous avautui! Tehtiin ~20 toistoa niin että Mörkö heittäytyi maahan mistä saman aikainen  käsky, *naks* ja nami. Hetken tauko ja kokeilin käskystä maahan menoa - ja niinhän Mörkö oikein syöksyi käskystä maahan (mistä tietty *naks* ja nami). Piti piruuttani kokeilla vielä että tarjoaako Mörkö maahan menoa kaikkeen... joten otin yhden istumisen (onnistui) ja tämän jälkeen maahan meno (onnistui)! Pienen leijonan päässä loisti kirkas oivalluksen valo :)

Ozzyn kanssa treenailin peruuttamista. Tämä liike sekä puolen vaihto jalkojen alta ja lähetä koira merkille ovat oikeastaan ainoat rally-tokon liikkeet joita Ozzy ei vielä osaa. Toki eri tehtävät oikealla puolella seuraten  vaativat vielä runsaasti vahvistusta.

Tänään peruuttamisessa Ozzy otti suuren harppauksen eteen päin. Aikaisemmiin Ozzy on tarjonnut noin koiran mitan pakittamista. Tänään sain useita toistoja joissa Ozzy pakitti 1,5-2 omaa mittaansa. Vielä uupuu lähes puolet, mutta tämä on jo hyvä edistys askel! Täytyy nyt pohtia hieman tätä peruuttamista muutenkin, että miten vien opetusta eteen päin. Vaadinko askel askeleelta kauemmaksi peruuttamista (kunnes Ozzy peruttaa kolme omaa mittaansa)? Tällä tavoin saan kaiketi koiran joka peruuttaa niin kauan kunnes toisin sanotaan. Vai opettaako heti matka, eli joka kerta vaikka itse liikkuen vaadin että peruuttamista tapahtuu kolme Ozzyn mittaa?

Mörkön ja Ozzyn kanssa tehtiin loppuun vielä jumppaa pesuvadilla ja koroketyynyllä. Nyt on tyytyväisiä miehiä jaloissa nukkumassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti