maanantai 4. helmikuuta 2013

Omat treenit viikkotreenien sijaan

Tänään piti käydä nopeasti treenailemassa, kun päätin että huomiset treenit jäävät väliin. Toko-kurssi vie kuitenkin sen verran Mörkön intoa pois, etten näe mitään syytä tehdä puolinaisen koiran kansas agilityä. Kun en kuitenkaan halua kannustaa hitaisiin suorituksiin. Joten tänään omat treenit ja huomenna keskitytään ainoastaan tokoon.

Hallilla jälleen tarkoituksena tehdä pujottelua ja keinua. Ja koska esteet olivat kovin mukavasti niin vähän puomiakin. Pujottelu tehtiin kolmeen kertaan, joka kerralla erilainen lähestyminen ja itse vaihtelin puolta. Koska oli jälleen apukouluttaja mukana, niin kaksi ensimmäsitä toistoa tehtiin niin että kuppi oli valmiina pujottelun jälkeen odottelemassa ja kolmas niin että namikippo ilmestyi maahan vasta Mörkön tehtyö pujottelu. Kaikki toistot onnistuivat erinomaisesti, ja apukouluttajan mielestä Mörkö oli normaalia nopeampi. Kaksi kertaa huomasin itsekin kun Mörkö oikein kiihdytti viimeisiin (ennen niin ongelmallisiin...) väleihin. Pujottelulaskuri on 14/14 :) 

Uskaltaisikohan hieman miettiä tulevaisuuteen? Jos homma jatkuu samaan malliin, niin kahden viikon päästä laskuri näyttää toivottavasti jotain 20-30 pintaan ja uskallan tehdä ensimmäisen kerran pujottelun viikkotreeneissä ilman apuja. Jos uskallan miettiä tästäkin pidemmälle tulevaisuutta, niin laskurin näyttäessä jotain 30-40 väliltä päästään kokeilemaan pujottelua vieraalla esteellä (ja suoritetaan se onnistuneesti). Kilpailemista olen suunnitellut siinä vaiheessa, kun onnistuneita toistoja on 40-50 ja ollaan saatu 2-3 vierasta pujottelukokemusta alle. Huh, kuullostaa helpolta, vaatinee kuitenkin selkeästi nöyrää tekemistä.

Keinu oli tarkoitus tehdä kahteen kertaan. Valitettavasti toteutusta oli pakko hieman muuttaa... Ensimmäisellä toistolla Mörkö paukutti suoraan kontaktille laukalla ja jäi niiaamaan siihen - eli täydellinen keinu! Ainoa vaan ettei Mörkö mielestään ollut keinulla, tämän paljasti toisen toiston hiipiminen. Joten oli pakko ottaa pari toistoa lisää, kunnes keinun suoritus oli taas itsevarman oloinen. Tämä tarkoitti sitä että Mörkö laukkasi lähes kontaktille niiaamaan. Ei täydellistä, mutta ihan hyvä.

Mielenkiinnosta kokeilin vielä puomia, ja sielläkin ilmeni hiipimistä. Höh. Mörkö siis oikeasti sekoitti puomin ja keinun ja vielä säikähtikin tuota. Muutaman toiston jälkeen puomi alkoi taas onnistua. Viimeisellä toistolla Mörkö laukkasi koko puomin - ja teki täydellisen 2on2off kontaktin. Mistäköhän tuokin käytösmalli nousi esiin, kun pysähdystä en ole viikkoihin vaatinut. Varmaankin tuo keinulla tullut epävarmuus sai Mörkön palaamaan vanhaan malliin. Toisaalta, jos Mörkö tekisikin puomin laukalla ja hyvällä pysähdyksellä niin se olisi se parhain ratkaisu.

Möttönen oli myös mukana. Ensisijaisesti harjoittelemassa luoksetuloa ja kiinni antamista, toissijaisesti harjoittelemassa putkea. Hassu pentu, parin toiston jälkeen Möttönen sai hepulin ja vaan juoksi meidän väliä aina välissä tehden putken :) Olisipa ollut jonkinlainen kamera mukana niin olisi saanut nähdä partiksen suhteellisen älytöntä juoksemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti