perjantai 8. helmikuuta 2013

Hyppytekniikkatreenien kevätkausi alkoi

Mörköläisen treeniohjelmaan tulee taas kevään ajaksi hyppytekniikkaa joka toinen viikko. Hyvä näin, kun jostain syystä hyppytekniikan treenailu jää hyvin vähiin muuten. Itseäni jotenkin häiritsee se, että koiran kanssa tehdessä ei kuitenkaan oikein näe mitä se koira suorittaessaan tehtävää todella tekee ja siitä johtuen on vaikea ohjata koiraa harjoituksella tarvittavaan suuntaan. Niinpä käyn mieluummin valvovan - ja osaavan - silmän alla treenaamassa hyppytekniikkaa.

Useamman kuukauden tauon jälkeen siis taasen hyppäilemässä. Mörkö tunnisti selkeästi paikan ja hirveällä kiireellä veti halliin. Aloitettiin tekemällä okserilla korkeuden arviointia, ponnarilta lähtö. Alkukorkeus oli 15cm ja korkeutta nostettiin aina 35cm:iin. Huh, sanoi Mörkö. Näin korkealla ei ollakaan koskaan käyty. Alas päin tullessa Mörkön vauhti selkeästi hyytyi, taisi 35cm hyppy olla hieman turhan huolestuttava Mörkön mielestä.

Seuraavaksi tehtiin perussarjaa niin että jokainen hyppy oli vinossa (zik zak). Tähän tehtiin ensin pari lähtöä ponnarilta ja sitten muutama vauhdin kanssa niin että liikuin mukana. Mörköllähän ei hyppyteknisesti ole ongelmia, mutta ujoutta näkyy edelleenkin. Tässäkin harjoituksessa Mörkö otti selkeästi varovaisemmin alussa (ensimmäisessä vauhtitoistossa selkeästi jarrutti ensimmäiselle hypylle), mutta toistojen myötä vauhti kasvoi kuten itsevarmuuskin. Hyppyjen korkeus 15cm.

Viimeisenä harjoituksena tehtiin taipumista viidellä hypyllä (puolikaari), rimat olivat sisäkaarteessa maassa. Ponnarilta lähdettäessä Mörkö oli selkeästi ihmeissään, takana oleva targetti veti pientä miestä puoleensa. Mörkö suoritti hypyt todella vaisusti. Toiseen suuntaan kokeiltiin vauhdin kanssa ja Mörkön suoritukseenkin alkoi löytyä tekemisen meininkiä. Kolme ensimmäsitä hyppyä (1/4 ympyrä) meni hyvin, kaksi viimeistä hieman himmaillen ja varoen.

Mörkö siis tarvitsee hyppytreeniä saadakseen paremman itseluottamuksen. Onhan Mörkön vauhti yleisesti parantunut paljonkin agilityssä ujouden väistyessä reippauden tieltä, mutta uskon vakaasti että tekemällä (visuaalisestikin) erilaisia harjoitteita Mörkön suoritusvarmuus kasvaa entisestään. Kaikista mukavinta on tietenin se ettei hyppytekniikassa varsinaisesti ole korjailtavaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti