perjantai 22. helmikuuta 2013

Rallyn viikkotreeneissä vauhdikasta

Ozzy kävi eilen omissa viikottaisissa rally-treeneissä aivan älyttömillä kierroksilla. Nelivedolla mentiin halliin ja rataa rakentaessa Ozzy äityi jopa haukkumaan. Kun viimein kävin hakemassa Ozzyn mukaani niin ensi töikseen herra teki reippaan hypyn vieressäni suoraan ylös päin ja nappasi hampaillaan kiinni alleista - Ozzy tekee tuota tosi harvoin ja ainoastaan äärimmäisesen virittyneessä mielentilassa. Pääasia että ukkeli tykkää :)

Tehokkaan puolituntisen aloitin treenailemalla puolen vaihtoa jalkojen alta. Ei tuo nyt liikkeenä edelleenkään varmasti kympin suoritus ole, mutta on edennyt huimasti muutamassa viikossa. Edelleen varmuutta kaipaava liike, joten täytyy pitää tuon harjoitteleminen aktiivisesti listalla.

Seuraavaksi tein kaksi eri rataa normaalilla kaavalla. Ensin vasemmalla puolella seuraten ja sitten oikealla puolella seuraten. Muuten menee oikealla puolella seuraaminen hyvin, mutta pujottelu juosten on vielä liian haastava liikkeenä. Otin muutamankin toiston pujotellen, kummallakin puolella seurauttaen jotta saadaan tuosta siistimpi liike. Istu-seiso-koiran ympäri kyltti oli kivasti radalla, pääsin (eli muistin...) kokeilemaan sopivaa tapaa pyytää Ozzy seisomaan niin että koira pysyy myös seisomassa. Ettei tarvitse ottaa toistamiseen -10 pistettä liikkeestä kisoissa. Sopiva tapa löytyi ja tätä vahvistelin itsekseni radan raunalla.

Loppuun otin vielä peruuttamista. Ozzy peruuttaa suoraan 1-1.5 mittaansa myös hallissa häiriön alla. Pitemmillä matkoilla alkaa tulla vinoutta liikkeeseen. Mukava huomata että peruuttaminenkin etenee :) Nyt täytyy treenailla kotona eteisen käytävässä lisää matkaa, tavoitteena kolme omaa mittaansa suoraan peruuttava koira.

Tässä vaiheessa Ozzylla oli kova hiki. Selkeästi treeni oli ottanut sekä lihaksiin että aivoihin. Onnellinen ja tyytyväinen koira palasi kanssani kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti