torstai 28. toukokuuta 2015

Kauden päättärit ja hyppytekniikkaa

Eilen oli vakinaisten treenien viimeiset treenit. Muut pitivät perinteiset ryhmän sisäiset kisat, mutta jätin nämä Mörkön kanssa väliin. En halunnut lähteä "kisaamaan", koska ei voitu kuitenkaan tehdä koko rataa. Enkä halua vain "kisailla". Joko tehdään täysillä tai sitten treenataan.

Kävin tekemässä treeninomaisesti 11 estettä, joissa kahdeksen hyppyä, pujottelua, pituus ja puomi. Hieman ihmettelin sitä että päivän tuomari oli halunnut laittaa rimat korkeimmaksi mahdollisiksi... varsinkin kun ryhmässä on myös toipilaita ja pitkän tauon jälkeen lajiin palaavia. Ja korkeuden takia päätin tehdä rataa hyvin maltillisesti.

Ensimmäiset kaksi hyppyä olivat Mörkölle selkeästi vaikeita, seuraavat kaksi jo helmpompaa. Pujottelu meni hyvin, kuten pituus ja putkikin. Loppuun kolme hyppyä huomattavasti rennompana kuin alussa. Palkkaus, ja areenan luovutus tosissaan kisaaville.

Muiden kisatessa tein puomin alastuloja. Ei näyttänyt olevan merkitystä onko boksi vaiko ei, hyviä kontakteja Mörkö teki joka toistolla. Välillä päästin Mörkön alastulon puolesta välistä ja välillä tasaisen osuuden lopusta. Hyvä fiilis jäi. Nyt ollaan tekemässä oikeaa asiaa!

Tänään hyppytekniikassa Mörkö sai palautetta että tekee kaikilla osa-alueilla paremmin kuin kuukausi sitten. Lihasta on enemmän, kehon hallinta on parempaa ja pään sisälläkin pahin jännitys on purkautunut. Normissa ei kuitenkaan olla vielä, eli maltilla eteen päin. Lopputreeneistä Mörkö muuttui etupainoiseksi ja epäilynä tähän se että koira vain väsähti. Yllätyin todella paljon sitä miten rankka eiliset kahdeksan hyppyä olivat ja että hypyt näkyivät tänään lihaksiston väsymisenä.

Eilisiä treenejä ja hyppyjen rasittavuuta pohdiskellen tehtiin puolen tunnin loppukävelyt. En jotenkaan ollut aikaisemmin huomannut heti vierestä alkavaa metsää, mutta tiedänpä missä jatkossa teen lämmittelyt ja loppulenkit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti