keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Oho! Meni jo!

Treeneihin mennessä Mörkö oli jo mukavan innokas. Ollaan tehty viime viikot joko todella lyhyitä pätkiä (paljon palkkaa) tai pidempää suoritusta todella matalilla hypyillä (15-20cm). On kantanut hedelmää - Mörkö oli yllätävänkin nopea ja tavallistakin herkempi ohjaukselle. Useammankin kerran jouduin toteamaan, että olin myöhässä tai epätarkka ohjauksessa. Kun kaikki taas osui kohdalleen niin ai että mikä fiilis! Tälläkään kertaa ei tehty kahdeksaa estettä pidempää pätkää ja tuotakin pätkää tehtiin kolme toistoa Työstettävänä oli kolmosen rata ja valitsemani pätkä taisi olla radan vaikein kohta.

Onneksi on netti! Lauantain juoksupuomin harjoituksessa alkuun meni täydellisesti minipöydällä, mutta kun nostettiin korkeutta maksipöytään niin onnistumisia ei tullut laisinkaan. Sattumalta tänään törmäsin väitteeseen että sekä korkeuden nosto että etäisyyden kasvatus vaikeuttaa harjoitusta. Korkeuden nosto on looginen, mutten ollut osannut miettiä etäisyyttä ollenkaan... Joten, koska olin ryhmän viimeinen niin halusin tehdä puomia maksipöydällä ja lyhyemmällä lähestymisellä. Viisi toistoa, joista ensimmäinen loikka, toinen ok, kolmes super, neljäs ok ja viides super (kolme vasemmalta ja kaksi oikealta). Itselleni oli yllätys että etäisyys voi myös vaikeuttaa suoritusta, mutta selkeästi Mörkö todisti näin olevan.

Lopuksi neljän hypyn loppusuoraa ja siinä eri suoritustapoja kokeillen. Itselleni loogisin oli lopulta se parhain. Jos kokeili valssia niin kaarteet kasvoi ja päälle juoksulla koira meni jo väärälle esteelle. Oli huippua nähdä Mörkön oikein kiihdyttävän esteiden välissä :)

Kaksi pujottelua ihan vain pujottelukunnon parantamiseksi loppuun. Ensimmäinen meille helpommalta puolelta (palkka kädestä), toinen vaikeammalta (palkka kupista). Hyvin pujottelee, enkä ajatellut edes tehdä pujottelusta meillä (taas) ongelmaa :)

Nyt täytyy paneutua puomiin, jotta saadaan suoritus kilpakuntoon ja voi alkaa taas katselemaan kisakalenteria sillä silmällä. Saa nähdä tapahtuuko tämän vuoden ensimmäinen startti ennen vai jälkeen loman, vaiko jopa poikkeuksellisesti loman aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti