tiistai 12. toukokuuta 2015

Olemisen ihanuus :)

Pitkästä aikaa vapaa ilta. Koiratontahan elo ei koirallisena ole, mutta ilta (lähes) ilman aikatauluja. Illan lätkä asetti omat rajoitteet (tai tavoiteaikataulun), muutoin olemiseseta nauttimista.

Lähdin heti töiden jälkeen koirien kanssa pitkälle lenkille. Lenkki valikoitui sen mukaan, että Mörkö sai olla mahdollisimman paljon vapaana. Toisaalta lenkillä kierrettiin pahimmat mäet, jotta Ozzykin jaksoi mukana. Sen verran hömpäksi Ozzy on vanhuuttaan tullut, ettei sitä oikein voi vapaana enää pitää. Kokeilin kyllä, mutta Ozzy oli heti maailmalta ja itseltään hukassa. Remmi toimii napanuorana, ja Ozzy vaikuttaa tyytyväiseltä kun saa remmistä tukea. Lenkillä ihmeteltiin käpytikan puun takaa kurkkimista. Tulvivia ojia. Hämmästelin sitä ettei edelleenkään ollut leskenlehtiä ojanpenkalla. Mörkö heilutteli ensin häntää hevoselle ja päätyi lopulta hieman murisemaan sille. Koitti sataa tihuttaa, muttei kuitenkaan haitaksi saakka. Pystyi tekemään lenkin ilman takkia. Hyvää nollausta 65 minuutin ajan. Nautinnollista :)

Heti koirien lenkin jälkeen iski jokin tehokkuusajattelu, tosin ilman suunnitelmaa ja stressiä. Ensin itse puolen tunnin juoksulenkille. Tämän jälkeen janssonin kiusaus uuniin, itse suihkuun ja suihkun jälkeen lakanat pesuun. Jostain ihmeestä keksin viel imuroidakin. Koska halusin palkita itseni kaikesta tästä reippaudeseta, niin kävelin vielä lähikauppaan ja palautuin pussillisen pullojakin samalla. Vitsit että tuli hyvä mieli tästä kaikesta. Koiraillessa meinaa välillä olla haasteellista keretä tekemään arjen askareita. Kun ei kerkeä tehdä, niin jossain vaiheessa alkaa ketutus. Nyt onneksi ketutus vältetty.

Piti sitä illasta vähän "treenatakin". Mörkön kanssa tehtiin ensin hieman oikealle sivulle tuloa. Tuo vaatii vahvistusta, Mörkö tekee käsiavuilla joita en kuitenkaan halua lopullisessa liikkeessä käyttää. Oikealla seuraamisen perusteita. Täyskäännös vasemmalle onnistuu hyvin, oikealle pitää vielä työstää. Ylipäätänsä takapään käyttöä oikealle käännöksissä pitää jumpata. Kokeilin puolen vaihtoja edessä, ei ihmeempiä. Puolen vaihtoja takaa pitää vielä miettiä... Ylipäätänsä rally-tokon VOI-luokan liikkeiden pohjat hyvällä mallilla, joskaan eivät tietenkään ole vielä kilpailuvalmiit. Ei nuo varmaan toimisi edes olohuoneen ulkopuolella. Hyvä alku kuitenkin.

Hieman vielä syvien lihasten harjoittelua. Pyysin Mörkö siirtymään yksi jalka kerrallaan ylös alaisin käännetylle pesuvadille. On kivan kiikkerä alusta noin. Kolme vadille nousua ja hallittua alastuloa sai Mörkön mukavasti läähättämään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti