sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Vierailevana tähtenä match showssa ja tokon treenit

Kerta se on ensimmäinen, kun Mörkö match showsas kävi :) Partacolliet järjesti match shown Järvenpäässä ja kun olin lupautunut treenailemaan ihanaisen Caarian kanssa niin päätin ottaa Mörkönkin mukaan. Mörkö oli hieman kuutamolla että mikä on homman nimi... kun ei ole ikinä ennen näyttelyhihnaa nähnyt :D Avoinna ollut tukka silmillä Mörkö ihmetteli touhua niin pöydälläl kuin maassakin ja hymyillen otin sinisen nauhan vastaan.

Harvinainen liikekuva Mörköstä!

Kaunis ja hauska Caaria
Jännä juttu oli se miten väsyneeksi Mörkö tuli muutaman tunnin match showssa oleskelusta. Kaipa koira on koittanut raksuttaa aivoillaan että mikä on homman nimi? Kotimatkalla autossa oli syvää unta nukkuva koira, joka jatkoi kauneusuniaan vielä kotona.

Illemmalla oli vielä toko-treenit. Sade hieman latisti tunnelmaa, mutta saatiin tehtyä kuitenkin hyvät häiriötreenit sekä treenattiin ruudun paikkaa (palkka alustalle). Itseäni häiritsee hirveästi se, etten ymmärrä miten tuo alustalle palkkaaminen voi toimia erilailla kuin se että ruudussa on valmiina makupala alustalla. Joka tapauksessa nyt kun joko ruudussa olevalle alustalle tulee namit tai alusta nameineen ilmestyy ruutuun koiran ollessa oikealla paikalle on saanut aikaiseksi itsevarmemman ja nopeammin ruutuun lähtevän koiran. Häiritsevä haistelu on jäänyt täysin pois. Vielä kun itse ymmärtäisin syy-seuraussuhteen niin voisin kouluttajan kehittyä paremmaksi ja hyödyntää vastaa enemmän.

Omalla ajalla tehtiin myös seuraamisen liikkeellelähtöjä, myös niin että seuraaminen alkaa käännöksellä. Hieman kaukokäskyjä jumppamaisesti, sillä Mörkön syvät lihakset eivät ole tällä hetkellä parhaimmillaan. En voi siten vaatia/olettaa koiralta monen montaa onnistunutta asennonvaihtoa.

Kokeilin luoksetulossa palkata Mörkön lelulla. Mörkö selkeästi ilahtui lelusta, mutta todella nopeasti oli sitä mieltä että palkkana pitää saada kuitenkin namia. Saa nähdä mihin tämä leikkimiskuuri lopulta johtaa. Hyvää oli kuitenkin se, että Mörkö rupesi leikkimään välittömästi ja ennen kaikkea leikki rentona vaikka paikka oli uusi ja muita koiria häiriönä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti