tiistai 5. toukokuuta 2015

Rataan tutustumisen tuskaa Niinun treeneissä

Niinun treenit, kuukauden tauon jälkeen. Ennakkoon katselin tämän viikon rataa, mukavalta vaikuttaa. Yllätys oli vähintäänkin kohtuullinen kun paperilla selkeä rata ei todellisuudessa niin selkeä ollutkaan. Vielä enemmän olin yllättynyt siitä miten radan hahmottaminen ja ennen kaikkea muistaminen oli itselleni niin kovin vaikeaa. Mistä lie johtui, mutta rataan tutustuminen tuntui vaikealta vaikkei rata itsessään ollutkaan (liian) vaikea.

Sattumalta vastaan tuli fiiliksiin sopiva biisikin :)
Mun askelissa taitaakin olla häikkää
Kun jalat menee etupäässä takaperin

Onneksi olin vasta kolmantena suorittamassa rataa, joten pystyin mielikuvatreenaamaan rataa muiden suoritusten aikana. Niin vain tuska alkoi pikkuhiljaa hälvenemään ja itselle alkoi tulla varmempi fiilis siitä mitä olen menossa tekemään.

Hypyt laskettiin 20cm :iin. Turha Mörköä on väsyttää liian korkeilla hypyillä kun toistoja tulee kuitenkin paljon, ja toisaalta halusin vahvistaa itseluottamusta ja vauthia. Ja vauhdikashan Mörkö olikin! Niinun antoi useampaan kertaan palautetta siitä miten Mörkö on vauhdikas ja innoissaan. Samanlainen palaute tuli myös parilta muulta treenaajalta, eli kait sitä vauhtia on sitten tullut. Itse uskon nopeuden lisääntymisen olevan suoraan verrannollinen oman juoksukunnon parantumiseen ;) Kunhan päästään kisoihin, niin sittenhän sen näkee mikä meidän vauhti on suhteessa ihanneaikohin.

Radalla oli kivoja rallattelusuoria sekä itselleni haastava takaakierto (oikealta)+persjättö - takaakierto (vasemmalta) - takaakierto (vasemmalta)+persjättö. Kaksi ensimmäistä takaakiertoa tuntui oikean sujuvalta, mutta viimeisellä meni aivot tuhannen solmuun enkä saanut persjättöä enää ohjauskuvioon mukaan. Toisto on poikaa ja muutaman yrityksen jälkeen tuli viimein onnistuminen! Loppuun vielä kohtuullisen suoraa rallattelua viimeisen putken putkijarrulla. Nyt kun putkijarru kuuluu sanavarastooni, niin voin opettaa Mörköllekin tuon tarkoituksen.

Treenien jälkeen käytiin tekemässä 25min lenkin jonka aikana Mörkön läähätys väheni, oma hikoileminen ei  ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti