sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Sunnuntain tokot

Pohdin lauantain kontaktitreeniä, ja lopulta päädyin siihen tulokseen ettei ehkä kuitenkaan ole hyvä mennä tekemään "korjaussarjaa" heti seuraavana päivänä. Varsinkaan jos koirat tekeminen johtui kipeytyneistä lihaksista. Joten suosiolla jätin treeni-idean tulevaisuuteen ja käytiin aamusta tunnin lenkillä koirien kanssa :) Ozzykin jaksaa hyvin tuon lenkin kun matkalle ei osu suurempia mäkiä ja kun vauhti on hieman tavanomaista hitaampi. Aikaisemmin samainen lenkki taittui 50 minuutissa, nykyään menee tunti. Mutta väliäkös tuolla, kun molemmat koirat nauttivat olostaan.

Illalla suuntanan Riihimäki, missä aloitettiin treenaaminen paikallaoloilla. Ensin istuminen (hyvä!) ja seuraavaksi makuu. Päätin käydä lyhyesti piilossa, mikä ehkei ollutkaan hyvä idea... Mörkö nousi joka tapauksessa seisomaan ja kävin palauttamassa takaisin makuulle. Jäi kuitenkin hyvällä ilmeelle maahan.

Itsenäisesti tein ALO-hyppyä. Ei ongelmaa, edes kolmella laudalla. Tällä kertaa Mörkö ei edes yrittänyt karata hypylle hyppyä lähestyessä.

Ohjattuna tehtiin merkin kiertoa, ja tässä on kyllä niin naksuttelua huutava liike! Mörköhän kiertää mitä vaan jos vain lähettää sen käyttäen kehon ohjausta (kuten agilityssä). Kun pitää pysyä paikallaan kuin suolapatsas niin eihän Mörkö mitään kiertänyt. Naksuttelin tovin ja saatiin ideasta kiinni niin että maksimissaan olin puolen metrin päässä merkistä. Tätä jatkettava.

Liikkuroituna tehtiin kehään tuloa ja liikkeiden alkua. Olen hieman havainnut Mörkön paineistuvan kehään tuloista, liittyy varmasti kevään kisaamiseen ja kisoissa omaan jännittämiseeni. Joten halusin nyt palkata hyvästä asenteesta. Mörköllä kyllä asennetta riitti eikä tarvinnut murehtia paineistumsiesta :)

Välillä leikittiin lyhyesti ja palkkasin kerran lelulla istumisesta. Hyvin onnistui leikki ja Mörkö pysyi koko ajan rentona mutta aktiivisena. Kun tämä nyt onnistuu kentän laidalla, niin uskaltaisikohan sitä kohta yrittää lelulla palkkaamista treenissäkin?

Loppuun tehtiin koko ryhmän voimin kaukojen ensimmäistä istumaan nousua. Tässä ei ollut mitään ongelmaa, vaikka häiriötä oli reippaasti. Hauska havaita miten Mörkön maahanmenot sekä istumaan nousut olivat todella teräviä. Yhdistän perjantaiseen lelulla palkkaamiseen.

Näillä eväillä on helppo ja kiva mennä huomisiin epiksiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti