sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Suunnitelma: opetellaan ne asiat mitä ei vielä osata (RT AVO)

Olipahan taas tekemistä täynnä oleva viikonloppu :)

Perjantaina kontaktikurssilla tehtiin noin puolessa korkeudessa olevaa puomia. Jostain syystä puomi kilisi aika paljon ja Mörkö jännitti suorituksia. Joidenkin toistojen jälkeen tuli todella mukavia kokonaan laukalla tehtyä puomeja. Rentous alkoi taas löytymään. Parasta oli se, ettei Mörkö tehnyt yhtään loikkaa koko aikana. Videomateriaalia on, mutten ole vielä kerennyt edes siirtämään koneelle...

Lauantaina keskityin itse Helsinki City Runiin eli puolimaratoniin. Tiesin etukäteen ettei kunto ihan riitä tavoitteeseen (kahden tunnin alitus), mutta silti päätin riskilläkin lähteä hiukan liian kovaa. Alusta loppuun tuntui haasteelliselta, maaliin kuitenkin pääsin ajassa 2:04:36. Hieman jäi edelleen hampaankoloon, jotta tietää taas mikä on ensi vuoden tavoite ;)

Ei niin kuvauksellinen, mutta kuitenkin onnellinen.


Sunnuntaina oli Mörkön ensimmäinen rally-tokostartti AVOssa. Rata oli kiva ja looginen Tiia Hämäläisen käsialaa. Hiukan alkoi huolestuttamaan tosin kun huomasin että radalla on sekä istu-seiso-kierrä koira sekä pyörähdys - kumpainenkin todella vähän harjoiteltuja temppuja. Rata alkoi kivast pujottelulla ja houkutuksella, tosin uusin houkutuksen kun huomasin kiertäväni sitä väärään suuntaan. Vähän harjoitellut kyltit meni tietenkin virheittä, ja peruskylteillä tippui sitten kymppiä. Huonoa tuuria oli myös se, että lähettyvillä olleessa frisbee golf -korille tuli heittelijöitä meidän suorituksen aikana. Mörkö ei tykkää korin kilahduksesta ollenkaan ja valitettavasti tämä näkyi aikamoisena hyytymisenä radan aikana. Maaliin päästiin ja olin varma ettei tulosta tullut. Olinkin aikasta yllättynyt kun tuloksena oli HYL. Mörkö pääsi karkaamaan alusta radalle ennen lähtölupaa. Muutoin tulokseksi olisi tullut 71. Tartteis päästä treenaamaan alkuja ja kylttejä...


Edellispäivän juoksu vaikutti varsinkin selkään, joten päätin jättää väliin niin myynnissä olleen kontaktikoulun (en olisi pystynyt tänään juoksemaan) sekä toko-treenit. Jotenkin on krapulapäivän fiilis, koko ajan vähän sellainen hällä väliä olo. En viitsinyt lähteä kokeilemaan kestäisikö selkä parin tunnin ajoa, enkä lähteä Mörkön kanssa "puuhailemaan" tokoa. Tänään oma vireystila oli sellainen ettei treeni olisi tuottanut tulosta.

Sen sijaan kotona treenailin parin minuutin ajan rally-tokon / tokon liikkeitä. Ensimmäisenä työsin perusasento - käännös vasempaan - perusasento. Vaati alkuunsa reipasta käsiapua, että Mörkö lähti liikuttamaan peppuansa heti eikä vasta reilun viiveen päästä. Toistojen myötä parani, mutta vaatii vielä työstöä. Istu - seiso asennonvaihtoa treenasin toisena. Ensin kaukokäskymäisesti niin että olin koiran edessä. Sitten käännyin kyli koiraan kohti. Lopulta olin koiran vieressä Mörkön istuessa perusasennossa. Hyvin aloi asennonvaihto onnistua, mutta toki vaatii tämäkin vielä työstöä.

Hiukan jäin miettimään tämän päivän jälkeen, että tekisi mieli vaihtaa rally-tokoon seuraamis-sana, sillä olen huomannut että rallyn myötä Mörkön seuraaminen on tullut väljemmäksi ja vähemmän tarkaksi. Tai sitten minun pitää vain olla tarkkana kriteereistä ja vaatia tarkkuutta. Ehkä kuitenkin valitsen vielä jälkimmäisen tien, pikkutarkasta tekemisestä kun on hyötyä kummassakin lajissa, vaikkakin arvostelun kannalta aivan eri asioissa.

Joka tapauksessa tulevan viikon aikana treenataan ja vahvistetaan seuraavia asioita

  • eteen istuminen
  • perusasennon vahvistamista
  • eteen tulon ja perusasennon erottelua
  • istu - käännös vasempaan - istu
  • istu - täyskäännös - istu
  • istu - seiso asennonvaihtoa sivulla
Ja näillä eväillä koitetaan valmistautua viikon päässä olevaan seuraavaan rally-kisaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti