maanantai 1. huhtikuuta 2013

Kisafiilikseen tutustumista

Tänään sain hyvän idean - keksin mennä treenaamaan pujottelua agility-kisojen lämmittelyesteille. Oma seura järjesti kisat tänään, ja päätin hyödyntää mahdollisuuden. Mörkö pääsisi tutustumaan kisafiilikseen, kiihkeisiin koiriin, kuulutuksiin ja vihellyksiin. Jottei homma menisi liian vaativaksi päätin mennä kisojen lopussa treenaamaan pujottelua. Tämä jo sen takia ettei viimeisten starttien aikana varsinaiset kisaajat enää käytä lämmittelyesteitä, ja myös sen takia että kisatilanne on Mörkölle mahdollisimman "rauhallinen". Siitäkin huolimatta mietin pariin kertaan onko tämä liian haastava treeni Mörkölle... mutta päätin yrittää ottamalla mahdollisimman varman päälle.

Kisapaikalla Mörkö ei välittänyt kisaavista koirista ollenkaan. Se ei myöskään kiinnittänyt huomiota kuulutuksiin saatika vihellyksiin. Lämmittelypaikalla varmistin että pujottelu on suorassa ja että pujottelukohta on pohjaltaan tasainen. Varmuuden vuoksi käytiin vielä moikkaamassa apuohjaajaa, joka näytti että nakkia olisi tarjolla päteville pojille. Ja sitten hommiin.

Ensimmäiseen pujotteluun Mörköllä oli niin kiire etten meinannut saada valjaita pois sen päältä. Viimein kun päästin koirasta irti niin Mörkö oikein sukelsi pujotteluun (minä jäin vasemmalle puolelle ja alun jälkeen olin hiljaa). Onnistunut pujottelu :) Toiseen toistoon lähetin Mörkön renkaan kautta, ja jälleen Mörkö teki erinomaisen pujottelun (itse olin oikealla puolella). Oikeastaan voi sanoa että nämä pujottelut olivat Mörkön parhaimmat ikinä - itsevarmat ja todella nopeat! Pujottelulaskuri on nyt 58/72 (=80,5%).

Hyvillä mielin kävelin Ozzyn ja Mörkön kanssa 40 minuuttia kotio miettien miten seuraavaksi vaikeuttaa pujottelutreeniä niin ettei vaikeusaste kuitenkaan kasva liikaa. Vielä ei ole selkeää kuvaa asiasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti