tiistai 9. huhtikuuta 2013

Uimakoululainen twistaa

Eilen Mörköläinen tutustui aivan uuteen juttuun - uimiseen. Onhan Mörkö mökillä ollessaan rantavedessä lätrännyt, muttei ole koskaan itse lähtenyt uimaan. Mielenkiinnosta ilmoitin Mörkön Hyvinkäälle koirauimalaan aikuisten koirien uimakouluun jotta saisin enemmän tietoa miten Mörkö ui teknisesti ja olisiko tästä mahdollisesti meille säännöllisempää liikuntamuotoa.

Uimakouluun osallistui Mörkön lisäksi jo aiemmin uimiseen tutustunut koira. Tämä oli oikeastaan tosi hyvä juttu, koska uittaja pystyi suurimman osan ajasta keskittymään Mörköön. Ei kun liivit selkään ja menoksi, ja hyvinhän Mörköläinen teknisesti ui. Kuono on vedenpinnan suuntainen ja jalat kävivät rytmikkäästi. Ihan ei päästy sille tasolle tällä kertaa että Mörkö olisi itse lähtenyt uimaan, muttei kauaksikaan lähtenyt. Mörkö meni itsekseen kyllä niin syvälle kun tassut vielä ylsivät pohjaan, mutta tarvitsi pientä tuuppausta uintiin lähtemiseen. Muutama kerta lisää kokemusta ja luultavasti taloudesta löytyy innokas uimari :) Kaiken kaikkiaan Mörkö ui ~200m. Hauskinta oli se, että talousuutisista oli kuvausryhmä paikalla, joten Mörköläisen uiminen tullaan näyttämään telkkarista joku päivä.

Tänään agilityn viikkotreeneissä alkoi kesäkausi uusien ohjaajien kanssa. Ohjaajat olivat kehittäneet hyvän radan missä oli mahdollista harjoitella twistiä, mikä oli ohjauskuviona minulle aivan uusi. Twistaten käypi askeleet, ja tiedänpähän nyt että käyttämälleni ohjauskuviolle on nimikin :) Mentiin Mörkön kanssa rata kaiken kaikkiaan kolme kertaa, eli pujottelulaskuriin voidaan lisätä kolme pykälää lisää ollen nyt 70/84 (=83,3%). Samoin puomilla saatiin oikein mukavia suorituksia useita, täytyy nyt vain jatkaa useiden viikkojen ajan puomin päässä maahan palkkaamista.

Välistävedot, poispäin työnnöt ja serpenttiinit näyttävät tuottavan tuskaa - ohjaajalle. Tätä ongelmaa työstettiin neljän silmäparin verran ja selvisi että olin itse omassa ajoituksessa hieman turhan hätäinen. Serpentiinit sujuu jos vain maltan keskittyä oman käden sijainnin ylläpitoon. Poispäin työnnöissä omaa ajoitusta pitää viivästyttää askeleen verran jotta saan koiran esteelle (tai esteiden välistä, kumpaa onkaan tarkoitus osua). Välistävedot sujuivat tänään oikein hyvin.

Mörkön lisäksi sain kunnian olla Plus-corgin kartturina. Hyvin lähti Plus mukaan vaikka oma mamma seisoikin kentän laidalla. Pienen hienosäädön jälkeen kepitkin sujuivat kuin vettä vaan ja toisella kierroksella tehtiin oikein näppärä rata. Hauska epeli tuo Plus! Mörkö katseli menoa ihmeissään ja kun viimein pääsi minun kanssa radalle viimeiselle kierrokselle, niin vauhtia oli pari vaihdetta lisää! Hauska kaveri :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti