sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Erävoitto omasta päästä!!

Koska perjantain hyppytekniikkatreenit peruuntuivat ohjaajan sairastumiseen, niin otin ilolla vastaan tänään mahdollisuuden treenata tunnin. Oma tavoite oli tehdä pujottelua ja hyppytekniikkaa, ehkä myös hieman seuraamista jos siltä tuntuu. Mukana olevat treenikaverit työstivät omalta osiltaan pujottelua ja tottista - kummatkin osallistuivat myös ensikertalaisina hyppytekniikkaharjoituksiin. Kyllä meillä olikin kivaa :)

Olen viikon aikana huomannut tekeväni ajatuksissa pujottelua - täysimittaisena. Oikealta puolelta ohjaaminen tuntuu oikeastaan jo luontevalta ja mukavaltakin asialta. Vasemmalta puolelta ohjaten meilikuvissa ei synny ahdistusta enää, muttei ole sellainen sulava ja luottavainenkaan suoritus (osaltani). Ajellessa treeneihin mieleeni tuli ajatus josko kokeilisi mielikuvissa toimivaa pujottelua (oikealla ohjaten) käytännössä? Heti perään iski epävarmuus että näinköhän kannattaa... Onneksi oli tarpeeksi kilometrejä miettiä asiaa, ja lopulta kehittelin mielessäni harjoituksen missä muutan mahdollisimman vähän muuttujia, itseni kannalta.

Omalla vuorollamme aloitimme sitten pujottelulla. Ohjeistin apuohjaajan viemään kupin pujottelun päähän kuten normaalistikin, mutta pyysin häntä astumaan selkeästi sivuun kupista (kuitenkin niin että pääsee syöksymään kupille). Tämä kaikki tapahtui niin ettei Mörkö ollut edes hallissa. Olin ottanut purkillisen extrahyvää herkkua (kissanruokaa ;) ja piilotin tämän purkin omaan taskuuni. Näiden valmistelujen jälkeen hain Mörkön halliin, virittelin sitä ja sitten mentiin! Ensimmäinen toisto oli kuin oppikirjasuoritus, ei mitään ongelmaa. Toiselle toistolle käskin apuohjaajaa ottamaan kupin pois pujottelun päästä, mutta pyysin häntä seisomaan samassa paikassa kuin ensimmäisellä toistolla. Ja sitten mentiin... Mörkö pujotteli loppuun saakka virheettä ja minusta tuntui oikeastaan rennolta koko homma! Palkkasin Mörkön taskusta extraherkulla, vietimme pitkän aikaa nuollen viimeisiäkin hajuja pois kupista.

MINÄ SIIS TEIN SEN! Pystyin hallitsemaan oman vireeni, pysyin rentona ja nautin suorituksesta. En muista  olinko äänessä Mörkön pujotellessa vaiko hiljaa, mutta vaikka olisinkin ollut äänessä niin pystyin olemaan niin rentona ettei jännitys kuultanut äänestä läpi. Onneksi suoritus on videolla, nyt odotan kuin kuuta nousevaa että saan videon nähtäväkseni, jotta pääsen katsomaan mitä oikeastaan tapahtui :)

Pujottelulaskuri raksutti historialliseen sadan yrityksen rajaan, näyttäen nyt 82/100. Hienointa koko "matkassa" on ollut se, että viimeisin tasalukema oli selkeästi askel uuteen suuntaan. JOS saan samanlaisen luottavaisen fiiliksen aikaiseksi omissa mielikuvissa vasemmalta pujottelun ohjaamisessa, niin taidan kokeilla samaa settiä seuraavissa treeneissä. Tosin vain ja ainoastaan jos itsestäni tuntuu hyvältä.

Tämän jälkeen tehtiin kaikkien kolmen koirien kanssa perussarjaa ja korkeuden arviointia. Mörkö suoritti perussarjan itsevarman oloisesti kolmeen kertaan. Korkeuden arvioinnissa aloitettiin 20cm:stä ja mentiin aina minien maksimikorkeuteen 35cm:iin ja sitten takaisin aloituskorkeuteen. Omaan silmiin hypyt vaikuttivat "ihan hyviltä", tosin vaikeahan hyppyjä on takaa päin arvioida. Treenipaikka oli hyvin hiljainen, joten sen ainakin voin varmuudella sanoa ettei Mörkö tömistellyt tai ähkäissyt korkeimmallakaan hypyllä. Nämäkin suoritukset ovat videolla, sittenpähän näen että miltä hypyt näytti kun saan nuo pätkät itselleni.

Välillä Mörkö kävi huilimassa autossa, mutta kun loppuun jäi aikaa kävin hakemassa Mörkön takaisin. Halusin näyttää toko-"coachilleni" missä mennään seuraamisen kanssa. Edellisellä kerralla muutama viikko sitten pystyin etenemään ainoastaan imuttamalla. Tänään pystyin kävelemään useita askeleita normaalisti. Kuulemma olemme edistyneet huimasti. Kuinkahan paljon olisi edistystä tapahtunut jos olisin treenannut enemmän kuin viitisen kertaa? Jatkoon tuli ohjeena jatkaa samaan malliin ja alkaa tekemään kaarevia uria (käännösten pohjien luomista). Selvä, näillä mennään :)

Kaiken kaikkiaan oikein hyvät treenit mahtavalla porukalla. Näitä ehdottomasti myös tulevaisuudessa lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti