maanantai 15. huhtikuuta 2013

Pientä kikkailua sisällä

Olipas mukavaa käydä tänään mustavalkoisen duon kanssa valoisalla lenkillä! Samoiten oli mukava huomata että viiden kilometrin lenkki alkaa olla juoksukunnossa. Jospa sitä pääsisi juoksulenkeille nyt kun sukset laitettiin viime viikolla varastoon. Keväästä muistutti myös pienoinen vesisade, ei mitenkään kivaa mutta ainakin sai aikaiseksi sen ettei ollut turhaa pölyä ilmassa.

Lenkillä pohdin useita asioita. Ozzyn tulevat rally-tokokisat jännittää, varsinkin kun on ensimmäinen kisa voittajassa. Lähinnä se että miten siellä tulee toimia käytösruudun kanssa. Ollaan Ozzyn kanssa vielä ensimmäisinä luokassa, ettei voi edes vakoilla muilta toimintamallia. Toisaalta mietin paljon Mörkön pujottelua, että miten saisin itseni sinuiksi ja luottavaiseksi pujottelun suhteen. Olen alkanut pyörittelemään mielessäni kuudella kepillä pujottelua. Jos ei muuta niin ainakin pujottelu olisi helpompi ollessaan lyhyempi ja fyysisesti nopeampi suorittaa. Jos vaan kokeilisi "hinkkaamista" kunnes onnistuu. Ei mitenkään hieno suunnitelma, mutta jos sitä kautta löytyisi itselle rento suoritustapa - Mörköhän osaa kerta todistetusti pujotella. Uskon (tai ainakin uskottelen itselle) että mahdollinen hitaus korjaantuu kyllä ajan kanssa itsevarmuuden myötä takaisin tututtuun suoritukseen. Tiedän häntä... huono suunnitelma, myönnän. Kolmanneksi funtsin mitä kivaa voisi kotosalla tehdä sisätiloissa kun ulkona kerta sataa. Joten...

... ensin Mörkön vuoro päästä "suljettujen ovien taakse". Mörkön kanssa otin peilin edessä sivulle tuloa. Heti jos alan yhtään lepsuilemaan sivuille tulon tekniikassa niin Mörkö tarjoaa käteen hyppyä. Toisaalta sivulla olon paikka oli tänään superhyvä ja täysin suora :) Sisällä kun ei mahdu tekemään pitkiä seuraamisia niin teinkin askelsiirtymiä eri suuntiin ja vahvistin oikeaa sivulla olon paikkaa. Loppuun seuraamisen alkuja, lennosta seuraamisen palkkaamista sekä liikkeestä pysähdyksiä. Ihan pätevästi pieni koiruus työskenteli, joskin olisi suotavaa jos hyppisi käteen hieman vähemmän.

... pienen tauon jälkeen Ozzyn vuoro. Aloitettiin "jumppa" tekemällä pitkiä peruutuksia. Jostain syystä Ozzy tarjosi kahden mitan peruuttamisen jälkeen istumista, ilmeisesti jäi muistijälkeen viime viikon treeneistä kun pääsi siellä muutaman kerran istumaan tullessaan epävarmaksi. Korjausliikkeen pari lyhyemmästä peruuttamisesta palkkaamista ja pieni huomautus kun pidemmässä peruutuksessa meinasi peppu mennä maahan.

Onnistuneen peruutuksen jälkeen vaihdettiin teemaa. Otin kummallakin sivulla istu-seiso sarjoja, kolme toistoa kumminkin puolin. Nyt sujui asennon vaihdot pelkästä suullisesta käskystä, mikä onkin oma tavoitetila. Viime viikon harjoituksissa jouduin käyttämään myös käsiapua, ja tästä seuraa vinoutta seisomisessa mistä en tykkää. Muutenkin on tyylikkäämpää että asennonvaihdot sujuu suullisella käskyllä :)

Seuraavaksi vahvistin muutaman toiston verran sivulla peruuttamista, otin tämänkin molemmin puolin. En tiedä vaikuttiko käytävällä tehty harjoitus, mutta Ozzy peruutti tänään superhienosti vierellä. Suoraan ja vauhdikkaasti. Ennen kuin alan suuremmin tuulettelemaan niin pitää kokeilla miten sivulla peruuttaminen onnistuu suuremmassa tilassa. En olisi yhtään yllättynyt jos peruuttamisessa näkyy vinoutta.

Loppuun vielä muutama pitkä peruutus - Ozzyn uusi lempiliike :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti