lauantai 6. huhtikuuta 2013

Pujottelussa lisää haastetta asteittain

Koko viikko ollut taukoa pujottelusta ja agilitystä yleensäkin kun hallilla oli talkooviikko. Tänään oli pakko päästä käymään hallilla, jotta saadaan tehtyä palauttavat pujottelut kisafiilistelyn jälkeen ennen huomista pujottelukoulua. En kuitenkaan tyytynyt pelkkiin helppoihin palautteluihin, vaan pohdin päivän mittaan miten saisin lisättyä haastetta pujotteluun hieman mutten missään nimessä liikaa.

Saunanlauteilla on syntynyt moni hyvä idea, ja niin myös tämän illan treeni-idea. Päätin ensin tehdä pelkän pujottelun, apuohjaaja suorittaa palkkaamisen. Toisena toistona päätin ottaa pujottelun ja sieltä mutkaputkeen, apuohjaaja on pujottelun ajan putken takana mutta palkkaa heti koiran tultua putkesta. Kolmantena toistona taas perus pujottelu. Kuinkas sitten kävikään...

... ensimmäinen pujottelu meni oikein sujuvasti. Toinen pujottelu meni oikein, mutta Mörkö oli selvästi hämillään ja pujotteluvauhti muuttui hitaammaksi pujottelun loppua kohden. Mutta onnistunut pujottelu kuitenkin! Viimeinen toisto meni taas varmasti ja vauhdikkaasti. Pujottelulaskuri tällä hetkellä 61/75 (=81,3%)

Loppuun otin hyppy-puomi yhdistelmää. Nyt pitää alkaa puomiakin työstämään tavoitteellisesti. Tänään Mörkö laukkasi ainoastaan ylösmenon myös puupuomilla, millä perinteisesti Mörkö on painellut laukalla koko matkan. En juuri nyt tiedä miten alan vauhtia työstämään, mutta jotain tuollekin on tehtävä. Turhia sekunteja aivan turhaan puomin suorituksessa. Liikaa etua kilpakumppaneille kisoissa.

Lopuksi käveltiin 40 minuutin matka kotiin Ozzyn ja Mörkön kanssa. On kyllä tosi näppärää kun saa apuohjaajan hallille ja apuohjaaja ajaa vielä auton kotiin jotta voidaan tehdä kunnon loppuverryttely Mörkön ja Ozzyn kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti