sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Pujottelukoulussa haasteita ja onnistumisia

Mörkön pujottelun eteen päin viemiseksi olin ilmoittautunut yhden kerran pujottelukouluun. Omana ajatuksena oli saada onnistumisia vieraassa ympäristössä, tämä saatiin ja vielä paljon enemmän!

Ensimmäisellä kierroksella tehtiin kolme kertaa perushelppoa pujottelua, eli putkesta kepeille ja kepeiltä palkka apuohjaajalta. Mörkö meni itsevarmasti ja ripeästi, ohjaaja sai noottia omasta rytmistyksestä ja käskytyksen ajoituksesta. Jostain syystä itselläni on kiire jatkaa putkelta, vaikka aivan hyvin voisin hieman jarrutella ja käskyttää koiran ollessa vielä putkessa kepeille. Itseäni hieman jännitti vieressä puoleensa vetänyt puomi... mutta niin vaan Mörkö meni kepeille kun en itse kiirehtinyt ja käskytys oli ajallaan.

Hengähdystauon jälkeen kokeiltiin vinokeppejä, että mitä Mörkö niistä tuumaa. Palkka keppien päähän ja hyvin Mörkö pujotteli, joskin viimeisissä väleissä rytmi katosi. Tämän jälkeen aloitettiin "putkiralli" eli putki - kepit - putki - vinokepit - putki... ympyrää. Apuohjaaja huolehti satunnaisesta palkkaamisesta, minun tehtävänä oli vain jauhaa ympyrää eteen päin. Aloitettiin putki - kepit *palkka*. Siitä suoraan putki - vinokepit *palkka*. Tästä putki - kepit - putki - vinokepit *palkka*. Aivan huisin hienoa, Mörkö suoritti pujottelun oikein ja vauhdikkaasti vaikkei lopussa ollutkaan palkkaa! Tai minä suoritin ;)

Pieni tauko ja tämän jälkeen vielä putki - kepit - putki *palkka*. Mörkö meni pujottelun oikein, mutta laski raville viimeisissä väleissä. Epävarmuus alkoi näkymään. Tiedä sitten johtuiko siitä että itse epäilin hieman harjoituksen järkevyyttä (olisin itse tehnyt mieluusti perushelpon pujottelun loppuun), vai alkoiko Mörkö väsymään. Joka tapauksessa onnistunut pujottelu, uusien haasteiden ratkaisujen jälkeen ja ehkä jo hieman väsyneenäkin. Olen tyytyväinen :)

Pujottelulaskuriin lisään kuusi onnistunutta suoritusta, laskurissa nyt 67/81 (=82,7%). Jätän merkitsemättä kolme onnistunutta suoritusta vinokepeillä. Vaikka kepit ne vinokepitkin ovat, niin ei ne kuitenkaan suoria (virallisia) keppejä vastaan. Pujottelutekniikkaa hieman helpommalla harjoitteella.

Pujottelukoulu teki hyvää varsinkin itselleni. Minun ei tarvinnut miettiä harjoitusta ja palkkaamista, riittä että tein sen mitä käskettiin. Tämä mahdollisti sen, että pystyiin keskittymään vain tekemiseen ja samalla pystyin luottamaan meihin täysillä. Loppukommenteissa sain palautteeksi sen minkä jo tiesinkin: Mörkö osaa, mun pitää luottaa siihen enemmän. Itse aiheutan pujottelun lopussa olevat ongelmat luottamuspulalla. Saadakseni luottamuksen itseeni/tekemiseen/Mörköön tällaisia harjoituksia pitää tehdä lisää. Siispä tutkimaan tulevaa kurssitarjontaa, josko sieltä löytyisi vastaava treeni omien treenien tueksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti