torstai 11. huhtikuuta 2013

Kaksin on kivempaa

Tänään jälleen Ozzyn rally-tokotreenit. Päätin poikkeuksellisesti ottaa molemmat mustavalkoiset mukaan. Tämä kahdesta syystä. Ensinnäkin tunnin treenit ovat liian pitkät Ozzylle, ja toisekseen Mörkön seuraamista on työstettävä eteen päin. Niinpä innokas parivaljakko Ozzy&Mörkö pakattiin autoon ja treeneihin.

Ozzyn kanssa aloitin ensimmäiseksi peruuttamalla kolme omaa mittaansa. Tänään meni paljon paremmin kuin viikko sitten, tosin selkeästi näkee että peruuttamista pitää vielä harjoitella erilaisissa ympäristöissä. Seuraavaksi tein rataa sekä vasemmalla että oikealla puolella seurauttaen. Varsinkin oikealla puolella seuraamiseen olin tänään tyytyväinen! Samoin istumiset toimivat tänään hyvin, kotijumppa näkyy heti positiivisina tuloksina. Otin kerran onnistuneen peruutuksen myös radalla keskellä muita koiria, hyvin onnistui :)

Treenilistalle kolmen omaa mittaansa peruttamisen lisäksi päätyy myös seuratessa peruuttaminen ja istu - seiso kummallakin puolella. Seuratessa peruuttamisen Ozzy on osannut, mutta kun ei olla vuosiin asiaa tehty niin aivonystyrät ovat hieman ruosteessa. Samoin istu - seiso liikerataa kummallakin puolella sivuilla pitää vahvistaa. Vahvasta käsimerkistä Ozzy kyllä nousee seisomaan, mutta täytyy saada liike kisamaisemmaksi niin että seisomaan nousu onnistuisi myös pelkällä käskyllä.

Onnistuneen treenin jälkeen Ozzy autoon ja Mörkö halliin. Mörkö meni nelivedolla halliin, mutta heti kun otin valjaat pois Mörkö unohti muut koirat. On se vaan niin hauska kun on noin tosissaan :) Otin 10 minuutin ajan seuraamista imuuttamisella Mörkön kanssa. Oikein hyviä suoria pätkiä tuli, ja muutaman kerran pystyin ottamaan pari askelta itse kävellen normaalisti/suorassa.

Otus kyllä oppii, kunhan itse vain muistaisin treenailla useammin... kerta viikkoon ei vielä tuota hirmuisia tuloksia. Pakko tsempata seuraamisen treenaamisen kanssa, sillä haluaisin saada liikkeen jonkinmoiseen tilaan ennen ensi kuun Riitta Korrin koulutuksia. Tavoitteena nyt ainakin saada muutamien metrien suorat seuraamiset siihen vaiheeseen ettei mun tarvitse kävellä syvässä kumarassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti