keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Seuraava proggis: seuraaminen

Eilen aloitettiin Mörkön kanssa seuraava vaihe tokossa - seuraamisen tehotyöstäminen. Tähän mennessä ollaan alkuvuoden aikana treenattu oikeastaan sivulle tulon paikkaa ja tekniikkaa, sekä tutustuttu maahan menoon. Sivulle tulon tekniikka on aiheuttanut kummastuttavan paljon päänvaivaa, mutta nyt vaikuttaa siltä että olen keksinyt tavan saada jalkaa vasten hyppääminen pois. Suurin osa sivulle tuloista on tällä hetkellä nättejä (kouluarvosanalla 9-), tarvitsee alkaa tekemään liikettä eri paikoissa ja tilanteissa varmuuden kasvattamiseksi.

Perusasento kun alkaa olla siedettävällä tasolla, ja kun treenipaikkana käyttämäni lähiparkkipaikka on lähes sulanut lumesta, niin on aika siirtyä eteen päin (ettei mene pelkästään sisällä junnaamiseksi). Niinpä eilen lähdin ulos Mörkön ja nakkien kanssa, seuraamisen perusteita rakentamaan. Koska imuttamalla opettaminen on itselleni uutta, niin olen päättänyt sisäistää asian Mörkön kanssa. Toki helmpompaa imuttaminen olisi isommalla koiralla, mutta onnistuu myös pienemmänkin kanssa. Niinpä eilen kuljin ristiin rastiin parkkipaikkaa syvässä etukumarassa - on mahtanut olla taas naapureilla hauskaa...

Eilisen suuria anteja oli oma oivallus ja Mörkön asenne. Oivalsin itse mitä imuttamisella haetaan. Ei niinkään seuraamista seuraamisena, vaan seuraamisen tekniikkaa, paikkaa ja asennetta. Kuullostaa itsestään selvältä, mutta itselleni ei sitä kuitenkaan ollut. Nyt on huomattavasti helmpompaa miettiä seuraavia pieniä askelia millä päästä lähemmäksi tavoitetta eli oikeaa seuraamista. Aikaisemmin kun en ole oikein tiennyt miten työstää kumarraskulkemista seuraamiseksi. Mörkön asenne sai myös hymyn aikaiseksi, Mörkö käytti etuosaansa hyvin aktiivisesti ja ylipäätänsä sivulla käveleminen oli oikein energistä.

Seuraavaksi samanlainen lyhyt treeni tänään, tavoitteena se että saan itselleni oikein kirkkaan mielikuvan Mörkön oikeasta seuraamispaikasta sivusuunnassa. En halua edes pyrkiä siihen että Mörkö olisi jalassa kiinni, mutten halua myöskään väljää seuraamista. Optimipaikka on jossain näiden ääripäiden välillä ja pitää selvittää itselle kokeilemalla missä se on, jotta oma kriteeri paikan suhteen on ja pysyy samana tästä eteen päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti