perjantai 29. maaliskuuta 2013

Vieraan hallin treenit

Tänään oli mahdollisuus päästä treenaamaan vieraassa paikassa ja vierailla esteillä, joten olihan mahdollisuuteen tartuttava. Niinpä suunnattiin Mörkön kanssa Veikkolaan, tarkoituksena treenata pujottelua, puomia, pitää tauko ja näyttää hieman missä mennään tokossa.

Aloitettiin lämmittelynä puomilla. Yllätyin suuresti, kun puupuomillakin ilmeni hurjaa hiiviskelyä. Neljännellä toistolla sain Mörkön laukkaamaan nousevan osuuden ja ravaavan reippaasti lopun puomista, joten tähän oli hyvä lopettaa puomin kanssa. Jatkossa tarvitsee hyödyntää kaikki vieraat puomitkin, kun näyttää olevan ujoutta vieraalla esteellä.

Seuraavaksi sitten pujottelun kimppuun, jee :) Ensimmäinen pujottelu niin että itse menin oikealla, Mörkö suoriutui hyvin. Toiseen pujotteluun vein Mörkön ajattelemattomuuttani hurjan vaikeasta kulmasta sisään (ikään kuin lähetin Mörkön pujottluun itse seisoessani neljännen kepin kohdalla) ja kaiken lisäksi vielä vaihdoin toiselle puolelle pujottelua (eli hetken juoksin eri suuntaan kuin Mörkö). Ihan älyttömän vaikea haaste Mörkölle, ja niinhän pujottelu menikin plörinäksi. Mörkö skippasi heti pujottelun alkuvaiheessa yhden välin mutta muuten pujotteli rytmikkäästi loppuun saakka. Hieno suoritus ottaen huomioon miten vaikeaksi harjoituksen vahingossa tein. Kolmannen toiston otin itse vasemmalla puolella mennen, hieno suoritus ja itsekin koitin olla alun jälkeen hiljaa. Neljännen toiston tein niin että jäin tietoisesti odottelemaan alkuun lähes Mörkön pujottelun ajaksi. Ukko pujotteli yksinään hyvin ja itsevarmasti. Pujottelulaskuriin lisätään kolme onnistunutta neljästä yrityksestä, eli 56/70. Tämäkin nostaa suoritusvarmuuden takaisin 80%iin :)

Kooste puomista ja pujottelusta.

Tauon jälkeen Mörkö takaisin kehiin, tällä kertaa tokoilu mielessä. Ensin näytin tämän hetken sivulle tuloa. Sain hyväksynnän muilta että käyttämäni tapa näyttää toimivan meidän tapauksessa, ja kannustusta että eteen päin ollaan menty. Välillä olisi hyvä pysähtyä miettimään saavutettuja steppejä eikä vain miettiä "ettei homma etene vaikka miten harjotiellaan". Mörkön sivulle tulo on paljon parempi kuin kuun alussa olleessa seminaarissa, joten edistystä on tapahtunut.

Seuraavaksi "seuraamista" imuttamalla. Lähinnä halusin kuulla teenkö itse mitään järkevästi ja että mitä tehdä seuraavaksi, imuttaminen kun ei ole itselle tutttua. Ihan hyviä neuvoja ja kommentteja tuli, ja nyt itsellänikin on kohtuullisen selkeä kuva siitä mitä teen seuraavaksi yksin treenaillessa. Seuraamisesta ei kyllä voi puhua vielä aikoihin... mutta enpä tuota ole oikeastaan treenannutkaan kun pitää vielä odotella ulkopaikkojen sulamista treenauskuntoon (enkä viitsi sekoittaa agilityä ja tokoa samoihin treeneihin).

Lopuksi keksin ihan viime minuuteilla että nyt olisi mahdollisuus ottaa noutoakin. Kapula siis autosta ja Mörkölle valjaat päälle. Edellisen kerran Mörkö näki noutokapulan maaliskuun alussa seminaarissa. Seminaarissa Mörkö lähti kyllä hyvin kapulan perään, mutta otti kapulan laipasta kiinni ja ehkäpä tästä syystä palautti kapulan ravilla. Niinpä olin todella yllättynyt kun Mörkö tarttuikin kapulaan oikein ja laukkasi takaisin! Kyllä vaan toistojen tekemisellä on älytön merkitys itsevarmuuden kehittymisessä. Innoissani otin vielä noudon toiseenkin kertaan samalla hyvällä lopputuloksella :)

Mörkön nouto, neljäs harjoitus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti