perjantai 5. huhtikuuta 2013

Hyp-hyp-hyppytekniikkaa

Kuukauden tauon jälkeen hyppytekniikkaa - jee, meikäläinen tykkää!

Ensin tehtiin taipumista viidellä hypyllä, jotka olivat puolikaaressa. Aikaisemmin Mörkö on mennyt laukalla kolme hyppyä ja viimeiset kaksi ravilla. Tällä kertaa Mörkö suoritti koko harjoituksen laukalla. Myötäpäivään sujui tahmeammin kuin vastapäivään. Näitä pitäisi jaksaa treenailla omalla ajallakin. Erinomaisen hyvä harjoitus takapään lihasten, myös syvien lihasten, treenaamiseen. Hyppyjen välit olivat 3,5 jalkaa.

Seuraavaksi tehtiin taipumista hevosenkä-harjoituksella. Tässä harjoituksessa on kuusi hyppyä hevosenkengän muodossa. Hyppyjen 1-3 ja 4-6 välit olivat neljä jalkaa ja keskimmäisten hyppyjen kuusi jalkaa. Ohjaaja kulki kuvion sisällä ikään kuin radalla ohjaten (kädet alhaalla tosin). Tämä oli Mörkölle selkeästi aivonystyröitä raksuttava harjoitus. Jokainen toisto tehtiin huolella ja kohtuullisen hitaasti.

Viimeiseksi tehtiin  perussarjaa oksereilla, tämäkin uusi variaatiota tutusta harjoituksesta. Tehtiin jokainen toisto niin että itse juoksin mukana. Hyppyjen välit olivat neljä jalkaa + puoli jalkaa leveä okseri. Mörkö meni hyvin, joskin kommenttina tuli että samaa voin tehdä itsenäisestikin niin että takarimasta takarimaan tulee neljä jalkaa (eli 3,5 jalkaa plus puolen jalan levyinen okseri).

Täytyy ryhdistäytyä ja tehdä kesän aikana hyppytekniikkaa itsenäisestikin. Taipumista, perussarjaa ja set point harjoitusta voin kuulemma tehdä huoletta kunhan pidän toistojen määrän maltillisena. Unohtamatta korkeuden tai etäisyyden arvioimista. Tällä täyskädellä saan helposti ylläpidettyä hyppytekniikkaa, ellen jopa vietyä sitä eteen päin. Kunhan nyt vain saisin itsestäni sen verran niskasta kiinni että tekisin noita harjoitteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti