tiistai 23. huhtikuuta 2013

Ensimmäinen kerta vahinko, toinen jo tapa!

Näin voin todeta tämän viikon agility-treenien jälkeen. Toivottavasti myös jatkossakin :) Treeneissä oli kolme erilaista harjoitusta, joista kaksi ohjattua. Yhdessä pisteessä tehtiin hyppytekniikkaa, toisessa harjoiteltiin (putkeen) irtoamista ja kolmannessa itsenäisessä harjoituksessa oli esteralli, eli putki - pujottelu - putki - keinu ympyrä

Mörkön kanssa aloitettiin irtoamisella. Tämä sen takia, että hyppy - putki - hyppy - putki ympyrässä oli tarkoitus vahvistaa putkiin irtoamista ja tästä taas halusin palkata lelulla. Koska Mörkö unohtaa lelun sen jälkeen kun on saanut namia, niin piti aloittaa lelulla. Tein vastapäivään kaksi kertaa hyppy - putki, ja palkkasin lelulla. Mörkö tarrasi kuin kokenutkin koira leluun! Kolmas toisto oli kokonainen ympyrä, hyvistä irtoamisista (pystyin itse olemaan koko ajan soikean radan keskellä) palkkasin jälleen lelulla. Tämän jälkeen lelu pois ja namit tilalle, ennen kuin Mörkö kyllääntyi liikaa lelupalkkaan. Myötäpäivään tehtiin samalla tavoin, tällä kertaa kouluttaja palkkasi namilla alustalta putken / putkien jälkeen. Hyvin Mörkö kaiken kaikkiaan irtosi, ja suoritti putketkin kivalla raivolla. En tarkoituksella vaikeuttanut kuviota eri ohjaustekniikoilla, sililä halusin nimen omaan palkata irtoamisista ja nopeista putkien suorittamisesta.

Seuraavan paikan vapautumista odotellessa otin puomia (puinen). Ensin kaksi hyvää suoritusta hyvällä kontaktilla. Kolmannella toistolla Mörkö paineli puomin sellaisella raivolla että vuoti kontaktilta. Tämän jälkeen naksuttelin kontaktilla olemisesta riippumatta siitä missä olin, tai mitä tein. Treenailtiin samalla myös vapautussanaa. Neljäs toisto olikin sitten superhyvä! Mörkö suoritti puomin laukalla, hyvällä kontaktilla ja oikeaoppisella vapautuksella.

Tämän jälkeen oli vuorossa hyppytekniikkaa. Aloitettiin perussarjalla. Tästä alettiin pidentämään kaikkia välejä, kaiken kaikkiaan noin 1,5 jalkaa. En nyt ihan päässyt jyvälle miksi näin tehtiin ja mitä sillä haettiin, mutta mukavan näköisesti Mörkö tehtävän suoritti. Kaikkiaan kuusi toistoa, minkä jälkeen ansaitulle tauolle.

Jäähdyttelyn jälkeen tein itsenäisestä harjoituksesta ensin keinua. Putkesta vauhtia ja keinulle. Neljän onnistunutta toistoa. Mörkö laukkasi vauhdilla keinun laskevan pään kontaktin alkuun, siinä niiaus ja laukalla pois. Olisi kiva tietää miksi keinu tänään oli niin hyvä ja Mörkön suoritus itsevarma, kun välilä taas on ollut pahaakin hidastelua. Apuohjaan vapauduttua otin samassa harjoituksessa putki - pujottelua samaan tapaan kuin sunnuntaina, mutta vasemmalta puolelta ohjaten. Ensin siis pujotteluun, lopussa namikippo ja apuohjaaja muutaman metrin päässä sivusuunnassa. Tämän jälkeen sama homma ilman kippoa, apuohjaaja pysyy samassa paikassa. Itselläni oli hyvä fiilis, joten pujotteluun mars. Mörkö pujotteli erinomaisesti, oma vire pysyi tyynenä - onnistunut suoritus! Tällä kertaa taisin olla hieman liian hidas oman palkkaamisen kanssa, koska Mörkö kerkesi hetken aikaa etsiä namikuppia ennen kuin sain omasta taskusta extraherkkua Mörkön nenän eteen. Tämä havaintona itselle, palkkaa Mörkö nopeammin pujottelun jälkeen jos palkka tulee minulta.

Pujottelulaskuri raksuttaa lukemissa 84/102 (=82,4%).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti