sunnuntai 4. elokuuta 2013

Eilen rallya ja tänään puomia

Eilisistä rally-tokokisoista ei ole pahemmin kerrattovaa jälkipolville, muuta kuin että onnistuimme keräämään huikeat 65 virhepistettä! Opettavainen kerta kyllä oli. Radalla onnistuivat spiraali oikealle oikealla puolella seuraten ja kolmen askeleen peruutus seuraten. Mikään muu ei sitten tahtonutkaan onnistua, kun en osannut asettaa Ozzyn virettä oikeaksi ennen omaa vuoroa. Oppina tästä olkoot se, että jatkossa minun pitää ottaa Ozzy vähintään puoli tuntia aikaisemmin haistelemaan, kuuntelemaan ja katselemaan kisatunnelmaa. Nyt en tätä tehnyt kun ajattelin Ozzylla olevan viileämmät olot autolla... mikä siis kostautui suorituksessa Ozzyn ollessa negatiivisella tavalla ylivirittynyt. Eilen harmitti vietävästi, nyt jo tuolle voi hymyillä :)

Tänään päätin ottaa seuraavan askeleen puomin tekemisessä Mörkön kanssa. Olen viikon miettinyt miten jatkaisin maassa makaavan puomin osan juoksutuksesta eteen päin, miten vaikeuttaa harjoitusta sopivasti. Lopputuloksena päätin etten mitenkään. Nyt kun Mörkö tietää että maassa oleva puomin palanen suoritetaan laukalla, halusin uskoa että tämä mielikuva säilyy vaikka suoritettavana olisi koko puomi. Hyödynsin Mörkön ketutusta siitä että Ozzy pääsi eilen mukaan, tiesin Mörkön olevan höyrypäisen energinen kun vain lähden kotoa pelkästään Mörkön kanssa. Samoiten jätin tietoisesti aamuruoan antamatta, jotta pieni nälkä juoksuttaisi vielä lisää. Näillä suunnitelmilla kohti hallia.

Hallilla yllätyin että siellä olikin kisat. Kävin hieman kurkkimassa tilannetta ja onnekseni kisat olivat ainoastaan ulkona, joten sisällä hallissa esteet olivat käytettävissä. Sain samalla myös päivän hauistreenin, kun jouduin siirtämään puomin keskellä hallia. Halusin kunnolla tilaa lähettää Mörköä puomille ja samoin halusin alastulossa olevan kun nolla tilaa ettei liian lähellä oleva seinä turhaa painostaisi hidastamaan. Hikijumpan jälkeen kaikki valmista.

Vietiin Mörkön kanssa yhdessä namit alastulokontaktin päähän, ja kerkesi Mörkö varastamaankin osan nameista. Hyvä homma, ainakin sillä oli vetoa palkalle. Kohtisuoraan puomille, pidin Mörköstä kiinni ja innostin sitä hokemalla "mennään puomi". Muutaman ruopasun jälkeen koirasta irti ja suorittamaan estettä. Ensimmäisellä toistolla Mörkö meni laukalla nousevan osuuden ja reippaalla ravilla loput. Paljon parempi suoritus kuin aikaisemmin, muttei riittävän hyvä. Hetken mietin otanko toista toistoa ollenkaan, mutta päätin ottaa. Samalla kaavalla siis uudestaan, sillä pienellä erolla etten saanut Mörköä rimpuilemaan innosta. Hieman epäilin tuleeko tuosta mitään, mutta laksin Mörkön kuitenkin irti. Ja Mörköhän paineli, nousevan ja tasaisen osan laukalla, laskevan osan reippaalla ravilla. Ryökäle tosin karkasin kontaktilta, mutta siitäkin huolimatta pidetttiin bileet sillä nyt tuo vauhti on ykköskriteeri. 

Huominen on puomin osalta lepopäivä. Ohjatuissa viikkotreeneissä päästään toivottavasti kokeilemaan puomia ulkona samalla tapaa. Kun nyt tulee riittävän monta onnistunutta suoritusta puupuomilla (onko 10-20 riittävästi?) niin sitten uskaltautunen kokeilemaan samaa metallipuomillakin. Jollain tapaa pitäisi keinunkin työstäminen pitää mukana, mutta miten. Ottaako nyt vain pelkästään puomia, vai pitäisikö ottaa sekä puomia että keinua? Mielestäni Mörkö ei kuitenkaan sotke puomia ja keinua keskenään, joten... en tiedä. Tässä taas miettimistä tiistain treeneihin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti