tiistai 27. elokuuta 2013

Talkoilua

Tänään ei treenailtu agilityssä, vaan sen sijaan valmistauduttiin talkoillen tulevaan talvikauteen. Ja vitsit kun oli mukavaa! Ensinnäkin porukkaa oli huomattavasti aikaisempia vuosia aktiivisemmin liikenteessä, ja kun porukkaa on tarpeeksi niin kyllähän sitä sitten tapahtuukin. Parin tunnin rutistus ja miten paljon paremmassa kuosissa esteet, hallin ympäristö ja muut oleelliset tykötarpeet ovatkaan.

Mörköä tietenkin harmitti ettei treenejä ollut. Eilen oli pakko pitää lepopäivä itsellä kun viikonloppu painoi aivan liikaa lihaksissa. Ja tänäänkin jäi lenkit lyhyiksi 20-30min pyrähdyksiksi. Tämän takia kävin tekemässä hieman seuraamista omalla parkkipaikalla ettei tuo otus ihan omaan energiaansa pakahdu :)

Joten imuttamalla seuraamista ensin ympyrässä vasemmalle. Välillä otin imutuskäden pois muutamien askelien ajaksi ja hyvin Mörkö piti paikkansa. Samaa myös oikealle, täytyy kuitenkin palkata edelleen tiheästi. Samoin liikkeestä istumisia, käsiavulla Mörkö istuu tiiviisti oikealla paikalla. Tosin käsiapu on jo huomattavasti pienempi kuin viime viikolla. Samoin vahvistelin seuraamisen paikkaa palkkaamalla aina kun koira löysi tiensä oikealle seuraamispaikalle (palkka poispäin koirasta). Nyt Mörkö palautui seuraamaan huomattavasti nopeammin kuin viimeksi.

Niin raakile tuo seuraaminen on... mutta kuten olen aikaisemminkin itselleni myöntänyt, niin tuo koira osaa juuri niin hyvin kuin olen sen kanssa harjoitellut. En tiedä miksi seuraamisen opettaminen tuntuu Mörkön kanssa jotenkin "tylsälle". Mörkössä ei vikaa siis ole, ajatus on omassa päässäni. Olisi jotenkin kiva päästä tekemään "oikeita" toko-juttuja eikä "vain" treenata perusjuttuja.

Sovitaan että hitaasti hyvää tulee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti