sunnuntai 18. elokuuta 2013

Tokaluokkalainen!

Tänään oli partisten agilitymestaruudet Purinalla, ja koska mulla on tuo "mini-partis" niin pitihän meidän lähteä saman henkisten kanssa kisaamaan. Samoisista karkeloista viime vuonna aloitettiin meidän kisaura, joten samalla vuoden ympyrä sulkeutui.

Omat viikkotreenit sujuivat tiistaina äärimmäisen hyvin, ja pähkäilyjen jälkeen päätin etten käy enää tekemässä mitään agilityyn liittyvää ennen kisoja. Oikeastaan ei tehty mitään viimeiseen kolmeen päivään kuin lenkkeiltiin. Itsellä oli jostain syystä varma olo, joskaan en tätä fiilistä viitsinyt pahemmin huudella ympäriinsä kun tietää miten herkkä laji agility on ja miten pienestä voi kaikki olla kiinni...

Aamulla siis ilmoittautumaan kisoihin ja sen jälkeen kävin kunnon alkuverryttelyn lyhyitä spurtteja tehden. Oma selkä ei tuntunut hyvältä, muttei kuitenkaan niin kipeältä että olisi menoa liiaksi haitannut. Kilpailunumeromme oli 10, joten rataan tutustumisen jälkeen oli ihan kivasti aikaa virittää koiraa ja keskittyä suoritukseen. Mörkö meni aivan huippuhyvin! Jopa puomi meni niin kuin ollaan nyt joitakin toistoje keretty tekemään, eli laukalla. Ainoa kauhun hetki oli heti alkuradalla, kun Mörkö bongasi pujottelun ja meinasi mennä sinne. Jouduin ehkä turhankin kovasti komentamaan Mörköä ja sehän näkyi muutaman seuraavan esteen aikana vauhdissa. Onneksi saatiin kummatkin nollattua päämme ja päästiin takaisin normaalirytmiin. Muista miettineeni puomilla, että näinköhän Mörkö menee pujotteluun episodin jälkeen - varsinkin kun olin suunnitellut meneväni pujottelun vasemmalta puolelta ekaa kertaa kisoissa. Lähestys pujotteluun, ja sinnehän se meni :) Tuloksena 0 ja SERT.

Video suorituksesta löytyy http://www.youtube.com/watch?v=Rf6amIEYwCY&feature=youtu.be (jostain syystä blogista ei saa enää suoraan linkitettyä youtube-videoita, nyt kun ne meni yhdistämään nämä kaksi tiliäni. Ärsyttävää.)

Tämän jälkeen mietin pitkän aikaa mitä tehdä. Viedäkö Mörkö tunniksi kotiin vai pitääkö se nukkumassa autossa? Kotona Mörkö rentoutuisi paremmin, toisaalta halusin tietää miten Mörkö tuollaiseen pitkään taukoon suhtautuisi. Asiaan vaikutti kyllä sekin, että kun oli paljon partis-tuttuja ympärillä niin eihän sitä edes olisi malttanut lähteä kotio kesken kaiken. Joten kulutimme aikaa kakkosten starttiin saakka.

Jännitin kakkosen starttia ihan sikana! Rata vaikutti ihan tehtävältä, ainoa vaan ettei hermostusta yhtään helpottanut se että tulisin lähtemään ekana. Päivän aikana kunnon ruoan syömättömyys ja makean närpiminen tuntui ikävästi jaloissa ylimääräisenä painolastina ja ylipäätänsä mulla ei ollut mitenkään rauhallinen olo. Näillä eväillä sitten tekemään parastamme. Mörkö tuntui kaiken kaikkiaan hieman tahmealta ja puomi sekä puomi mentiin taas hitaammalla vaihteella. Tokikaan en ollut yllättynyt siitä ettei vielä uusi suoritusvauhti toimi kisoissa. Tuloksena 5 virhettä kun hukattiin Mörkön kanssa putken pää ja tuohon vielä muutama sekuntti yliaikaa. Sijoitus kuitenkin 3.

Ensimmäinen kakkosen rata: http://www.youtube.com/watch?v=WT4eXr8KlLY&feature=youtu.be

Hieman statistiikkaa:
- kilpailu-ura 1v
- yhteensä 10 kisaa
- kaikista kisoista tulos
- sijoituksia 9: 3 x toinen ja 6 x kolmas

Aika hienoa tulostilastoa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti