sunnuntai 11. elokuuta 2013

Rauhoita, rauhoita!

Eilen käytiin Ozzyn ja Mörkön kanssa pitkä lenkki lähimetsässä niin että otukset saivat olla vapaana. Tiedä sitten johtuiko tästä, mutta koko lauma oli tänään aamulenkillä jotenkin vallaton. Sellaista hyväntahtoista höpsöttelyä, mikä vain laittoi hymyilemään. Samalla tuli mieleen, että jos Mörköllä on kerta energiaa niin täytyy hyödyntää se. Joten hallille.

Olin suunnitellut tekeväni jälleen puomia, mutta jostain syystä pujottelu - puomi yhdistelmä oli myös mielessäni. Himoitti kokeilla tuota, toisaalta ajatuskin kammotti. Joten ei kuin härkää sarvista kiinni ja toteuttamaan suunnitelmaa!

Ensimmäinen suunnitelman vastainen asia oli se, että kuitenkin tein tälläkin kertaa metallipuomia. Ihan siistä yksinkertaisesta syystä, ettei ulkona ollut pujottelua ja sisällä taas pujottelu oli valmiiksi oikeassa paikassa puomin suhteen. Laiska minä valitsi itselleni helpoimman vaihtoehdon.

Ensimmäiseksi otin kerran pujottelun vasemmalta, niin että palkkasin itse. En olekaan tehnyt tällaista pitkään aikaan, joten itseni kannalta oli tärkeää saaada tämän tyyppinenkin harjoitus (ettei makupalakippo ole valmiina pujottelun päässä) tehtyä ennen ensi viikon kisoja. Hyvin meni. Seuraavaksi käytiin "nakittamassa" puomin alastulo yhdessä Mörkön kanssa ja eikun alkuun... Mörkö suorastaan karkasi puomille, lentävällä lähdöllä siis puomille :) Seuraavaksi puomi hypyn takaa, jälleen vauhdilla puomille ja Mörkön suoritti puomin laukalla aina tasaisen osan loppuun saakka. Hyvä Mörkö!

Seuraavaksi makupalat jälleen puomin päähän ja putken kautta pujotteluun. Tällä kertaa Mörkön ajatus oli liikaa puomissa, joten Mörkö jätti pujottelun viimeiset kurvit väliin. Sen enempää numeroa tekemättä (hyvä minä, sain pidettyä oman pääni kurissa!) pujottelu uusiksi, tällä kertaa onnistuen ja siitä puomille - ja hyvällä suorituksella. Aivan superia, mun kammoksuma pujottelu - puomi yhdistelmä onnistui. Pujottelunkin menin vielä vasemmalta puolelta mikä on minulle jostain syystä vaikeampi. Vaikka yksi toisto menikin plörinäksi, niin tämäkään ei ole huolestuttavaa sillä en ole pitkään aikaan (jos koskaan) tehnyt pujottelua niin että makupalakippo on toisaalla. Menkööt tämä Mörkön "oho"-kategoriaan, hienosti otus kuitenkin korjasi oman mokansa seuraavalla kerralla.

Loppuun vielä yksi puomi niin että makupalat lopussa ja kannoin Mörkön alkuun. Mörkö painautui ihan matalaksi, kun pidin siitä kiinni ja sillä on niin kova veto puomille. Ruopasten otus lähti ja suoritti jälleen oikein oppikirjasuorituksen puomilla :)

Malttia, malttia. Se on mitä seuraavaksi tarvitaan. Nyt on pakko tehdä muutama oikeasti helppo harjoitus Mörkön kanssa, kun pari viime kertaa on ollut haastavia. Minun pitää myös muistaa, että Mörkö ei oikeasti vielä osaa puomia. Pitää syksyn aikana työstää vielä puomin alta menevät putket paikoilleen niin ettei Mörkö enää jännitä putkia. Samoin pitää vahvistaa alastulon loppupaikkaa ja siitä vapautumista paljon. Jollakin aikavälillä pitäisi myös keinu ottaa mukaan kuvioihin puomitreenin rinnalle.

Pujottelulaskuri nakuttaa 148/177 (=83,6%). Edelleen oikein mallikas onnistumisprosentti. Vaikkei pidäkään tuudittautua siihen että me homma osataan. Luultavasti jatkan hyväksi havaitulla mallilla jatkossakin, eli pidän joskus palkkaa pujottelun lopusas valmiina ja joskus taas palkkaan itse. Puomilla on nyt 11 minun kriteerini täyttävää suoritusta, näitäkin pitää tahkoa ainakin triplaten lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti