keskiviikko 21. elokuuta 2013

Kun työ haittaa treenejä...

Tämän päiväinen työpäivä venyi valitettavasti sen verran pitkäksi, että katsoin parhaimmaksi jättää toko-treenit väliin. Olin muutenkin väsynyt, niin päätin ottaa vielä pitkäksi venähtäneen päivän päälle päiväunet. Nokosilta herättyäni sain idean, mikä piti tietysti testata. Useat tekevät niin että treenaavat monia koiriaan samalla kertaa. Itse tykkään käydä ainoastaan yhden kanssa treeneissä. Tokikaan en ole koskaan kokeillut miten Mörkön ja Ozzyn kanssa yhteiset treenit sujuisivat. Toiset myös treenaavat lenkkien yhteydessä. Tätäkään en ole koskaan kokeillut, mutta koska toko-välineet ovat valmiiksi repussa niin ei ollut mitään estettä tällekään.

Joten alkuun 20min verryttelyt, kun kävelin lähimmälle kentälle. Tai niinhän vielä siinä vaiheessa luulin. Kun alkoi katselemaan tarkemmin ympärilleen selvisi että ihan lähettyvillä on viisikin hiekkakenttää. Tietty minun tuurillani valitsin kaikista vaihtoehdoista sen, minkä lähettyvillä oli skeittaajapoika. Ozzy kun ei oikein tykkää skeittien paikkeesta.

Joka tapauksessa jäin tuolle kentälle ja suurin piirtein homma meni näin (kaikkinensa 25min):

  • ensin Mörkön kanssa imuttamalla seuraamista. Mukana käännökset ja loivat kaarteet oikealle sekä vasemmalle. Liikkeestä myös istu, maahan ja seiso. Asennonvaihdot sujuivat hyvin, kaikki oikealle tapahtuva saa Mörkön seuraamispaikan aukeamaan takaa. Pitää pyytää fyssaria seuraavan kerran katsomaan olisiko jotain jumia mikä tämän aiheuttaisi.
  • Ozzy kanssa hieman seuraamista sekä istu - seiso asennonvaihtoja sivulla. Varsinkin asennonvaihdot kaipaavat kovasti muistuttelua. Peruuttaen seuraaminen oli myös harjoittelulistalla, muutaman toiston jälkeen sujui oikein hyvin.
  • Mörkön vuorolla treenasin istumaan jäämistä sekä luoksetuloja. Tein useita jättöjä, palkkailin eri etäisyyksiltä. Kävelin myös Mörkön ympäri muutamaan otteeseen parin metrin etäisyydellä. Otin kaksi luoksetuloa, joista ensimmäinen kokeenomaisesti. Oli oikein hyvä. Toinen niin että palkkasin vauhdista. 
  • Ozzy päästi pakertamaan minun edessä peruuttamista. En tiedä viekö pauke Ozzyltä toimintakyvyn vai oliko liian vaikea juttu. Tätä siis kotitreeninä nyt alkuun
  • Lopuksi Mörkön kanssa maahanmenoja. Ei sujunut. Menee hössöttämiseksi. Täytyy siis tehdä ihan perusteita vielä paljon.
  • Ozzylle uutena asiana loppuun merkille lähetys. Merkin takana oli alusta minne Ozzya lähettelin ja palkkasin merkillä käskystä odottamisestakin. Lähetyspaikalla tain muutaman istu - seiso sarjan ennen lähettämistä, siitäkin huolimatta hyviä merkkejä.
Treenien jälkeen koirat vapaaksi ja metsään. Takaisin päin tullessa onnistuin viettämään 25min metsässä ilman että törmäsimme kehenkään. Koirat nauttivat kun saivat rallata pitkin metsää. On ilo katsoa miten vanhakin koira jaksaa hyppiä kiville ja kaatuneiden puunrunkojen ylitse :) Viimeinen 10min siististi remmissä.

Hyvän lenkin löysin, mutten ole kuitenkaan ihan varma onko kahden koiran samalla kertaa treenaaminen kuitenkin minun juttuni. Koirat kyllä odottivat rauhassa vuoroaan ja varsinkin Mörkön vireelle toisen kanssa treenaminen teki hvyää. Jotenkin vain tuo meni suorittamiseksi. Koitin suunnitella harjoitukset hyvin ennakkoon, jotta saisin treenit tehokkaasti läpi mutta kaiken kaikkiaan jäi kuitenkin vähän valju fiilis. Lenkillä treenaaminen on varmaan ok, tuleepahan ainakin lämmiteltyä ja loppuverryteltyä. Tosin en usko että yhden koiran kanssa tulisi lähdettyä kävellen treenailemaan. 

Eli kokeilussa oli paljon hyvää ja jonkin verran huonoa. Nähtäväksi jää tuleeko tuosta tapa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti