perjantai 9. elokuuta 2013

Riskinotto kannatti!

Hieno sää,vapaa ilta ja energinen Mörkö - eihän treenaamiseen muuta tarvita! Joten puomi mielessäni ajelin hallille. Mennessä suunnittelin ottavani 2-3 toistoa, joista yhden toiston ehkä vapaasti lähetettynä (kun muuten ajattelin jälleen pitää koirasta kiinni innostaessani puomille). Tähän mennessä olen tehnyt (puu)puomia ainoastaan sisällä, mutten ulkona joten mieli teki päästä ulos (puu)puomille.

Mutta kuinkas sitten kävikään...? Havaitsin joidenkin muidenkin saaneen treeniajatuksen, ja näin meni mahdollisuus ulkona treenaamiseen. Sisällä katsastettuani tilanteen totesin että (puu)puomin alle oli viritelty useita putkia. Kokemuksesta taas tiesin että Mörkö jännittää puomin alta meneviä putkia, joten tuollaisena en puomia halunnut tehdä. Eikä innostanut yhtään alkaa jumppaamaan putkien kanssa. (Metalli)puomi sen sijaan oli hyvällä paikalla, ilman putkia...

... siispä päätin kokeilla (metalli)puomia kertaalleen. Totesin itselleni, että jos Mörkö alkaa jälleen hiipimään (Mörkö on ollut aina hitaampi (metalli)puomilla) niin sitten siirryn takaisin puiselle puomille. Näillä aatoksilla vietiin makupalat yhdessä puomin päähän ja kannoin Mörkön aloituspaikkaan. Hetsaus, irrotus ja puomille! Tämä suoritus oli viime aikaisista suorituksista selkeästi hitain, mutta kuitenkin laukalla suoritettu. Joten ei kun lisää samaa lajia :) Vietiin loppuun extraherkkua, ja alkuun. Tällä kertaa Mörkö suoritti puomin vauhdikkaasti laukalla. Kolmannen kerran jälleen loppuun extraherkkua, putkesta vauhtia ja lähetys puomille. Ja sinne se meni, laukalla! Hienoa ja mahtavaa :)

Kaiken kaikkiaan seitsemän toistoa nyt puomilla. Jännittämäni metallipuomikin tuli kuvioon ongelmitta, ehkä hiukan vahingossakin. Tästä on hyvä jatkaa.


Ja tapahtui illalla

Koska minullakin on joskus lupa olla mukavuuden haluinen, päädyin ennemmin kaverin kansa terassille kuin koirien kanssa lenkille. Tästähän pojat sitten "riemastuivat" ja olivat ärsyttävänkin energisiä sisällä. Pitihän sitä energiaa johonkin purkaa, joten päätin ottaa pienet jumppasessiot sisällä.

Alkuun Ozzyn kanss asennonvaihtojumppaa, fyssarin ohjeiden mukaisesti. Tämän jälkeen eteen istuminen ja siitä kummallekin puolelle istumaan sivulle. Kokeilin peruuttamisetakin, eli Ozzy peruuttaa olleessaan mun edessä. Hyvin tyyppi muisti homman, vaikkei ollakaan kuukausiin tuota liikettä tehty. Ozzy oli hellyttävänkin innoissaan touhuamisesta :)

Huomaa, että kesä ja vapaa liikunta on tehnyt hyvää Ozzylle. Virtaa piisaa ja liikeradatkin ovat paremmat kuin aikoihin. Aamulla huomasin Ozzyn jopa istuvan itsekseen (ilman käskytystä), liike mitä en ole Ozzyn nähnyt oma-aloitteisesti tehneen pariin vuoteen.

Koirien vaihto ja Mörkön vuoro. Olin jo eilen päättänyt kokeilla uutta juttua Mörkön kanssa, kun pitää se perusasento vaan saada kuntoon. Tai eihän itse perusasennossa ole mitään vikaa, mutta haluan kesken liikkeen tapahtuvan vasten hyppimisen pois. Joten nameja taskuun, kippo lattialle ja naksu. Mörkö alkoi heti tarjoamaan sivulle tuloa, kait mulla on joku vartalon viesti tuossa. Pääsin kuitenkin heti naksuttelemaan suorituksia ja heittelin makupalat kippoon niin että Mörkön piti siirtyä hakemaan niitä. Näin sain otettua useita toistoja nopeaan tahtiin. Ja kun vain jaksoin tehdä tätä, niin viimein sieltä tuli suoritus ilman vasten hyppäämistä! Tästä superpalkka ja tauko.

Tein vielä kaksi samanlaista sarjaa lisää, eli kaiken kaikkiaan sain kolme täydellistä suoritusta. Positiivista oli se, että jokainen sarja oli toistojen määrältä pienempi eli sain jättipotin koko ajan nopeammin. Tiedä sitten onko tämä oikea tie, mutta ainakin aion kokeilla tätä. Eli harjoitukset jatkukoot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti