keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Paluu arkeen, tokomaisissa treeneissä :)

Tänään alkoi jälleen toko-treenitkin Mörköläisen kanssa. Treenit pyöri säännöllisesti koko kesän, mutta mepäs lomailtiinkin kuukauden verran :)

Koska tavoitteena oli "asentaa aivot takaisin koiralle", niin tehtiin helppoja juttuja. Ihan aluksi tehtiin ryhmässä häiriötreeniä. Peruutimme koirien kanssa ja kouluttajan merkeistä pyydettiin istumaan, maahan tai seisomaan. Hyvin Mörkö pystyi keskittymään toisista koirista välittämättä ja asennotkin tuliva oikein, joskin haluan itsevarmuutta lisää tekemiseen.

Yksilöliikkeet aloitimme luoksetulolla. Ensimmäisellä jätöllä Mörkö lähti mukaan (tarjoten erinomaista seuraamista), toisella jätöllä palasinkin palkkaamaan odottavaa koiraa. Kolmas ja neljäs jättö meni jälleen säätämiseksi, mutta viidennellä jätöllä saatiin tehtyä onnistunut kokeenomainen suoritus. Aloitukset siis harjoittelun keskipisteeseen.

Toisena liikkeenä tehtiin vauhtinoutoa. Kouluttaja hetsasi kapulalla minun pitäessä koirasta kiinni. Kun kapula oli ilmassa, niin Mörkökin oli menossa. Ensimmäisellä toistolla myös palautusvauhti oli hyvä laukka. Toisella toistolla Mörkö lähti pinkomaan täysiä - kapulan ohitse aina kentän toisella puolella olevalle merkille saakka. Siellä Mörkö hieman hämmentyneenä kummasteli, mutta löysi kapulan omin avuin palatessaan lähemmäksi lähtöpaikkaa. Jälleen palautus lauakalla. Olin oikein tyytyväinen Mörköön, että se jatkoi työskentelyä aina kapulan löytymiseen saakka. Kolmas toisto ihan vain siitä syystä että saadaan helppo onnistuminen kapulan löytymiseen. Mörkö meni ripeästi kapulalle, otti kapulan suuhun takakautta ja tuli "nokka pystyssä" ravia luokse. Tiedä sitten oliko karvaa tai hiekkaa suussa, vai oliko toistoja vain yksinkertaisesti liikaa.

Tauolla tehtiin viisi kertaa tolpan kiertoa sekä seuraamista askelia. Hyvin sujui, mutta minun pitäisi ryhdistäytyä seuraamisen kanssa ja opettaa liike vihdoinkin valmiiksi.

Seuraavaksi ryhmäliikkeenä paikallaolo. Jätin Mörkön noin viiden metrin päähän reilun puolen minuutin ajaksi. Häiriötä lisäsi viereisten koirien piiloon menevät ohjaajat sekä tästä johtuvat ylimääräiset käskyt. Rennon oloisena Mörköläinen nurmikolla pötkötteli.

Aivan loppuun katsottiin jokaisin koiran kaukokäskyjä, kaikkia asennonvaihdoksia. Tätähän olen pohtinut itsekseni aika kauan että miten kaukokäskyt Mörkölle opetan. Nyt alkaa strategia olemaan selvillä, ja olenkin namikädellä avustaen tehnyt asennon vaihdoksia. Tänään päätin myös että seiso-istu tulee olemaan oma käskynsä, sillä Mörkö vetää luonnollisesti takajalkansa eteen päin istuessaan. Sain myös hyvän vinkin treenata kuuntelemista ja namista luopumista seuraavaksi, jotta harjoituksesta tulee hieman vaikeampaa.

Hyvä fiilis jäi itselle treeneistä. Hieman lomalta paluu väsyttää ja meinasinkin aluksi jättää treenit väliin. Onneksi menin, sillä nyt on taas monta treeniajatusta mielessä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti