lauantai 24. elokuuta 2013

Tervakoskella

Ozzyn kauan odottama näyttely, tällä kertaa Tervakoskella. On oikeastaan aika hellyytävää, miten voi aikuinen koira olla niin tohkeissaan aamulla ettei meinaa tarpeitaan malttaa tehdä :) Omistajaa ei kylläkään tilanne naurattanut aamulla olleenkaan ;) Pääasia että Ozzy edelleen tykkää käydä näyttelyssä, ja toivon että osaan lukea koiraani tarpeeksi hyvin milloin olisi aika jäädä eläkkeelle. Edelleen kuitenkin siis intoa piisaa.

Tuomariksi oli vaihtunut Rainer Vuorinen. Tästä syystä odotukset eivät olleet turhan korkealla koska tiesin että hänen mielestään nykypartiksella on liikaa turkkia. Tosin kaikillahan turkkia tänä päivänä on, joten ei kun kehään muiden jatkoksi kuulemaan mitä ollaan mieltä. Kovasti Vuorinen kiitteli että hyvä kun olen pitänyt Ozzyn niin laihana. Arvostelusta löytyi myös hyvä pää, hieman pehmeä selkä ja ikäisekseen kohtuulliset liikkeet. Tuloksena ERI ja VSP-vet. Kiva aamupäivä siis aurinkoisessa Tervakoskella ja päivä aikaa touhuta kaikkea muuta. Juuri niin kuin olin suunnitellutkin.

Pitäähän sitä ostoksilla käydä ja mukaan tarttui asioita sekä tarpeeseen että keksittyyn tarpeeseen. Tarpeeseen tuli ostettua harja Ozzylle, vanha on niin huonossa kunnossa että sen olisi voinut heittää menemään jo kuukausia sitten. Mörkölle ostin pienen ohjatun noudon kapulan, koska hieman epäilen että noutokapulan hidas palautusvauhti johtuu liian suuresta kapulasta / kapulan keskiosasta. Tunnarit kun menee ja tulee laukalla. Keksittyä tarvetta oli puoli kiloa kuivattua naudan vatsaa. Herkkua tuntui koirille olevan, mutta miten mikään voi haista noin järkylle! Keksittyä oli myös tarve ventapedille, mutta kun "halvalla sai" niin pitihän autoon uusi alunen ostaa.

Kotosalla oli pakko näyttää Mörkölle uutta kapulaa. Otus nappasi sen heti suuhunsa ja tuntui hyvinkin tyytyäväiseltä "leluunsa". Otin joitakin sarjoja kapulan pitoa, pakko senkin treenaaminen on vain joskus uskaltaa aloittaa. Mörkö siis istui edessä ja naksuttelin sille kapulan pitämistä maksimissaan parin sekunnin pitämisestä. Hirveän montaa kertaa en kylläkään uskalla tuota tehdä ellei pitämisen kesto ala kasvamaan, sillä en halua luoda Mörkölle kuvaa että ideana on sylkäistä kapula mahdollisimman nopeasti pois. Pelonsekaisin tuntein siis noudon kanssa eteen päin. Ensi viikolla on pakko päästä kokeilemaan vauhtinoutoa uudella kapulalla, josko se palautus laukallakin löytyisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti