keskiviikko 14. elokuuta 2013

Sataa, sataa... ja tokoo

Kävin itseni kanssa töiden jälkeen tiukan keskustelun. Keksinkö vain tekosyitä vai ovatko syyni oikeita. Ensinnäkin koko illaksi oli luvattu sadetta ja treenit on ulkona. Toisekseen trimmasin eilen Mörkön ja en yhtään tiennyt miten inhottavalta Mörkön mielestä sade pepulla tuntuu. Kolmanneksi olin jotenkin nuutunut ja mietin olisiko vapaailta tehnyt hyvää. Niin tai näin, niin treeneihin päätin mennä.

Aloitettiin ruudulla. Jätin Mörkön muutaman metrin päähän ja kävelin siitä suoraan ruutuun. Taputin maata ruudun takaosassa ja kävelin ruudusta sivusta ruudusta etuviistoon. Tällaisia toistoja neljä, jokaisella Mörkö meni oikein hyvällä vauhdilla ja pätevänä merkkaamaani paikkaan. Ryökäle oli niin tohkeissaan ettei malttanut odottaa käskyä tosin... Noh, pääasia eli ruudun paikka onnistui erinomaisesti. Viimeiseksi jätettiin namialusta ruutuun ja mentiin lähetyspaikalla ja ruutuun lähetys täydeltä matkalta. Oikealle paikallehan Mörkö paineli.

Toisena asiana otettiin hyppyä. Aloitettiin samalla tapaa kuin mitä viimeksikin tehtiin, eli käskytin Mörköä edes takaisin esteellä ja minä palkkasin toisella puolella maahan kouluttajan palkatessa toisella puolella. Homma sujui huomattavasti paremmin kuin viime viikolla. Loppuun otettiin yhden toiston verran kokeenomaisesti, eli Mörkö sivulle ja siitä käskyllä hypylle mistä kouluttaja jälleen palkkasi maahan.

Taukon aikana tein pientä jumppaa seuraamisen kanssa. En ole tyytyväinen tämän hetken paikkaan, Mörkö on liian kaukana sivusuunnassa. En tiedä ällöttikö sitä mun märät housunlahkeet, vai oliko tänään vain tällainen päivä vai se kaikkein todennäkköisin - se ei vain osaa.

Tunnistusnoutoa, jee! Mun uusi lemppariliike :) Näytin Mörkölle "aarretta" ja kouluttaja vei sen ruohikkoon nurmikkomättäälle piiloon. Mörkö seurasi toimenpidettä hyvin tarkasti. Käskystä Mörkö lähti hakemaan omaa... ja haisteli, ja haisteli... ja vielä haisteli kouluttajan jälkiä. Sitkeästi koira työskenteli ja onneksi meillä ihmisilläkin oli malttia ettei menty turhaan häiritsemään. Ikuisuudelta tuntuneen ajan jälkeen (oikeasti, meni lähemmäs minuutti!) Mörkön nenään tarttui haju ja itsevarma ja onnellinen koira palautti kapulan minulle. Ei voi muuta sanoa kuin sinnikkyys, itsevarmuus ja omatoimisuus ovat kyllä äärimmäisen hyvällä mallilla Mörköllä. Tästä on hyvä jatkaa, kun nenän käyttö näyttää olevan vahvaa.

Seuraavaksi tehtiin sivulletuloa. Täytyy olla tarkkana jatkossa ettei Mörkö hilaa paikkaansa turhan eteen. Treenattiin samalla myös malttia, peppu pysyy maassa myös pidempiä aikoja.

Tämän jälkeen noutoa, alku kokeenomaisesti. Ensin Mörkö sivulle ja pepun piti pysyä maassa vaikka sainkin kapulan kouluttajalta. Tästä eteen päin vauhtinoutona. Näitä toistoja kaksi. Alku meni hyvin ja Mörkö lähti kummallakin kerralla kapulalle laukalla. Kapulakin nousee siististi, mutta en tiedä mitä pitäisi tehdä jotta saisin palautuksenkin vielä laukalla. Tätä pitää oikeasti alkaa piakkoin työstämään suurella prioriteetilla, ettei hitaasti palautusvauhdista tule tapa.

Loppuun pitkän matkan luoksetulo. Päätin jo heti alkuun, etten ota Mörköä ollenkaan sivulle sillä halusin vahvistaa luoksetulon vauhtia. Tälläkin kertaa Mörkö tarvitsi kaksi käskyä ennen kuin se lähti liikkeelle. Selkeästi liike on vielä epävarma ja kesken, joko Mörkö ei malta odottaa tai sitten se odottaa liiankin suurella pieteetillä.

Ryhmästä ei ollut kuin yksi koira Mörkön lisäksi, joten saatiin treenattua tosi tehokkaasti ja päästiin kotiokin vartti aikaisemmin. Ulkona vietetty treeni veti kuitenkin omat mehut pois, joten seuraavaksi Mörkö kainaloon ja nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti