keskiviikko 7. elokuuta 2013

Tokotreenit kosteissa oloissa

Olipahan ainakin uusi elementti treeneissä, meinaan vesisade. Ei vettä nyt mitenkään törkeän paljon tullut, mutta tuli kuitenkin. Itse olen näemmä sen verran mukavuuden haluinen etten sateeseen mene (vapaaehtoisesti) treenaamaan. Sen takia olikin kiva huomata, ettei Mörköä sade tai märkä maa haitannut ollenkaan.

Treenit meni yleisesti "sinne päin". Itse olen tosi väsynyt, enkä tiedä vaikuttiko tämä meidän tekemiseen. Lähes jokainen homma meni uusiksi tai ainakin säätämisen kautta. Voihan se olla niinkin etten vaadi Mörköltä tarpeeksi skarppeja suorituksia. Pitää laitta itseni tarkkailuun.

Aloitettiin hypyllä. Hyvä niin, sillä hyppyä ollaankin tehty tosi vähän. Olin ajatellut käyttäväni tarkettia, mutta kouluttaja ehdotti että mitäpä jos vain käskyttäisin koiraa edestakaisin ja hän palkkaa toisella puolella ja minä toisella puolella. Hyvältä vaikuttava idea, mutta vaatii vielä Mörkön kanssa työstöä. Sillä eihän Mörkö mihinkään lähde ilman käsimerkkiä, ja tietäen kuinka nopeasti Mörkö jää apuihin kiinni en haluaisi käsiapua käyttää. Saatiin muutama kiva toisto loppujen lopuksi, tosin tekeminen oli kaikkea muuta kuin varmaa ja vauhdikasta.

Ryhmässä otettiin nopea paikalla olo, kun oli sateeton hetki. Mörkö meni maahan ok, mutta sitten se ei siellä pysynytkään. Eikä onnistunut uusinnallakaan. Jatkoin sivussa asian "jauhamista" kunnes päästiin yhteisymmärrykseen että maassa pysytään kunnes toisin sanotaan. Samalla havahduin, että ihan maahanmenoa tulisi vahvistaa lisää.

Omaa vuoroa odotellessa tein seuraamista. Ensin muutaman askeleen mittaisia ja sitten askelsiirtymiä joka suuntaan. Loppuun seuraamisesta perusasentoon menemistä, Mörkö kun ottaa tuossa turhaan väljyyttä. Seuraamiset olivat ihan kivoja, itseäni alkoi taas ärsyttämään Mörkön tapa hypätä mua vasten perusasentoon mennessään. Sitä sitten työstin pois ennen kuin taukoilin.

Uutena asiana tänään oli tunnistusnouto lelukasasta. Lasten leluista kasattiin usea "piilo" ja tunnaria piilotettiin johonkin näistä. Mörkö oli oikein pätevä ja lähti joka kerta lelukasalle nuuskuttamaan ja teki hartaasti nenällä töitä löytääkseen tunnarin. Löytyihän se joka kerta ja ylpeä kaveri toi tunnarin mulle. Taitava!

Tässä välissä otin pikaisesti kolme pysäytystä (seiso). Ensimmäinen niin että peruutin, palkkasin taakse. Toinen niin että että Mörkö oli jossain vasemmalla ja pysäytin. Hieno pysähdys ja palkka heti taakse. Kolmas kerta niin, että palkkasinkin Mörkön ensin pysähdyksestä suoraan suuhun ja sen jälkeen taakse. Oli hauska nähdä, että pysäytyskäskyn kuulleessaan Mörkö ensin peruutti muutaman askeleen ennen kuin psyähtyi seisomaan. Ajatus on selkeästi taakse :)

Loppuun tehtiin ryhmässä luoksetuloa ja ruutuun lähetys. Luoksetuloa tekevä koira kutsuttiin kahden muun koirakon välistä, ja nämä paikallaan olevat koirakot treenasivat kontaktin pitoa. Viimeksi kun oli ongelmana se ettei Mörkö malttanut odottaa, niin tänään se ei sitten tullut ensimmäisellä kutsulla. Ruutuun lähetystä ollaan tehty niin vähän, että eihän se (tietenkään) onnistunut täydeltä matkalta vaikka kouluttaja koittikin herätellä Mörkön huomiota ruudussa. Siispä käytiin katsomassa Mörkön kanssa namikuppia ruudussa, kannoin Mörkön lähtömerkille ja ruutuunhan otus paineli häntä suorana kun käskyn sanoin :)

Takaisin ajaessa mietin, että kyllähän tuo oppisi jos vain treenaisi pikkaisenkaan kotona. Ja treenatahan pitäisi jos aikoisi päästä joskus kilpailemaan. Tosin muistuttelin samalla itselleni, ettei kuitenkaan pidä alkaa liian totisesti treenaamaan. Sen kummempia jatkosuunnitelmia toivon, että ennen ensi viikon treeniä saisin omalla ajalla tehtyä seuraamsita,sivulle tuloja ja maahan menoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti