sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Koko päivä koiraharrastuksissa

Partis-porukka oli koonnut pienen "iskuryhmän", minkä kanssa käytiin Koirakeitaalla treenailemassa rally-tokoa. Joukkoon kuuluva rally-tokotuomari oli suunnitellut meidän päämme menoksi AVO- ja VOI-luokan radat. Viikon päästä Ozzylla on ensimmäinen AVO-startti, ja täytyy kyllä sanoa että tämän päiväinen rata veti ensin luun kurkkuun. Ensimmäistä kertaan pääsimme kokeilemaan pyörähdystä sivulla, estettä ja juosten pujottelua. Huhhahhei, sanon minä. Asiaa ei helpottanut yhtään se, että Ozzy kertoi treenipaikalla yhden nartun tuoksuvan niiiiin mukavalta... ja paperitestin jälkeen onnellinen omistaja totesikin että koiralla oli sitten alkanut juoksut tänään. Koska Ozzy oli ainoa leikkaamaton uros niin totesin ettei tuoksut haittaa, jatketaan vaan treenejä. Mutta kyllähän ne hajut veivät miehen mieltä jonkin verran. Saatiin kuitenkin tehtyä ihan mukavasti rata, pieni epävarmuus tuleviin kisoihin kyllä nousi.

Toisena ratana oli VOI-luokan rata, mikä oli muunnelma ensimmäisestä radasta. Radalla oli peruutus seuraten ja useita temppuja oikealla seuraten. Treeniin nähden Ozzy suoriutui oikealla seuraamisesta oikein hyvin. Joskin vielä auttaen ja usein palkiten, mutta eihän koiralta vielä voi enempää vaatiakaan näin toisena kertana kun oikealla puolella seuraaminen oli kunnolla kuvioissa :)

Ozzyn treenien jälkeen koiran vaihto ja Mörkön vuoro päästä käymään hallilla. Hallilla tehtiin ensin kunnon lämmittelyt ja aloitettiin rengas - hyppy - puomi suoralla. Ai että Mörkö teki hienon juoksukontaktin! Eikä puomin alla olleet putket hämännyt puomille mentäessä, eikä hidastanut vauhtia puomia suorittaessa.

Seuraavaksi tein kokeilun että pujotteeleeko Mörkö niin että pysyn koko ajan pujottelun alussa. Ei pujotellut, tämä siis myöhäisempien treenien todo-listalle. Sen sijaan Mörkö pujotteli kaksi kertaa täydellisesti kun olin hiukan koiraa jäljessä (kahdella kaarella, noin 30cm pujottelusta). Mörkö teki myös taitavaa työtä kun otin oikeanpuoleisen kaaren pois ja mentiin pujottelu uudestaan. Pieni, tai oikeastaan aika suurikin, pelko persiissä tehtiin vielä pujottelu ilman kokonaan ilman kaaria - ja PUJOTTELIHAN SE! :) Voi jee, kun mä olen tyytyväinen!

Loppuun vielä sama rengas - hyppy - puomi. Mörkö meni jälleen koko suoran hyvällä vauhdilla ja teki oikein nätin juoksukontaktin. Täytyy videoida muutaman viikon jälkeen taas Mörkön puomia ja koittaa analysoida kuinka varma juoksukontakti onkaan... Tällä hetkellä puomin suorittaminen juoksukontaktilla on selkeästi nopeampi vaihtoehto ja vaikuttaisi siltä että Mörkön laukka-askeleet osuvat luonnallisesti kontaktille.

Oikein onnistuneet treenit, sekä Ozzylla (1,5h) että Mörköllä (10min + lämmittäly) :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti