tiistai 22. tammikuuta 2013

Mörkön viikottainen tuplatreeni

Jälleen on se päivä kun on kahdet treenit peräkkäin. Salaa olin toivonut hieman kovempaa pakkasta, jolloin agilitytreenit olisi peruttu. Mutta kun pakkasta ei kerran liikaa ollut, niin molempiin treeneihin tiemme kävi.

Piirin toko-kurssilla oli aiheena tänään maahan meno ja luoksetulo, joka kertaisen kontaktiharjoittelun lisäksi. Maahan menossa yhtäkkiä sain tajuntani kohdalleen ja hoksasin että sitä pitää kaiketi opettaa kaksi eri maahan menoa, toinen kaukokäskyihin ja toinen muihin liikkeeseen (liikkeestä maahan, luoksetulon maahan ja ruudun maahan). Kaukokäskyissä jos tavoitteena on "hissi-suoritus", niin tuo suoritustapa ei liene nopein vauhdikkaissa liikkeissä. Niinpä loppujen lopuksi joskus myöhemmin pitännee opettaa kaukot omilla käskyillään. Alustavasti olen ajatellut seuraavaa:
  • istu-maahan-istu: maa ja istu
  • istu-seiso-istu: ylös ja taakse
  • seiso-maahan-seiso: ner ja ylös
Luoksetulossa Mörkö pääsi näyttämään vahvuutensa, istualtaan odottamisen. Ainoa taito mitä agilityssä on tarvittu toko-maailmasta :) Mörkö pysyi hyvin ja lähti "luokse"-käskyllä kohti. Vauhtikin kasvoi mukavaksi kun pinkaisin itse karkuun. Eihän se ihme ole että Mörkö lähti hieman hitaammin, sillä ei se ole koskaan kuullut "luokse"-käskyä.

Puolen tunnin tauko ja sitten agilityn pariin. Ennen omien treenien alkua otin yhden putki - hyppy - pujottelu - hyppy sarjan (pujottelu ilman kaaria) ja pujottelu meni oikein joskin hitaasti. Treeneissä sattui olemaan sopivasti tänään vuorossa pujottelusulkeiset ja radanomainen pätkä mihin oli pyynnöstä laitettu kaikki kontaktit ja pussi. En ottanut pujottelua kuin kolme kertaa, kaikki niin että lopussa oli kaaret. Yksi oikealta, yksi vasemmalta ja yksi suoraan hetsaten pujotteluun, kun vauhti tuntui olevan hieman kateissa. Mörkö oli selkeästi hitaampi kuin aikaisemmin ja ehkä jopa itseluottamus oli hieman laskussa (?). En nyt kuitenkaan aio ottaa tästä stressiä, voi hyvinkin olla että pujottelu toko-treenien jälkeen oli liian raskasta. Se nyt ainakin on varmaa, että kun Mörkö oli tokossa syönyt kolmen nakin verran, niin makupalan vetovoima pujottelun lopussa ei ollut se kaikkein paras. Seuraavan kolmen viikon aikana en siis treenaa pujottelua toko-treenien jälkeen.

Ratatreenissä sain kolme kertaa aikaiseksi tosi mukavat juoksukontaktit :) Kyllä tämä on se meidän tapa suorittaa puomi, täytyy vain jatkossa harjoitella ohjaamista ja elämää puomin jälkeen nyt kun Mörkö ei kontaktille pysähdy. Vielä en ole tätä puomin jälkeistä elämää päässyt harjoittelemaan, kun pitää nyt keskittyä olennaiseen eli puomin suorituksen palkkaamiseen. Pussi ei tänään ollut ollenkaan ongelmana, Mörkö irtosi pussiin tosi kivasti eikä pussista ulos tultuaan edes ravistellut tukkaansa ojennukseen. Iso edistyminen siis pussin kanssa. Keinua otin kaksi kertaa, toinen toisto oli jälleen ensimmäistä parempi. Tarvitsee siis treenata keinua lisää ja säännöllisemmin niin saa keinunkin kontakteista nopeammat. Loppuun vielä jaakotuksen hinkkaamista. Muutaman yritelmän jälkeen saatiin palaset kohdalleen, mun ajoitus oikeaksi ja Mörkön liikerata niin tiukaksi kuin mahdollista. Loppuun A:n siistit 2on2off-kontaktit ja eritäin mutkaiselta putkelta hypylle. Oikein pätevä pikku-mies tuo Mörkö <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti