lauantai 5. tammikuuta 2013

Vaihteeksi pujottelua

Tänään on sellainen fiilis että pää ja kroppa kestää ensimmäisen hieman pidemmän lenkin ja hallilla treenailua - koirat ainakin kiittävät. Tällä kertaa pakkasin ainoastaan Mörkön mukaan, vaikka Ozzykin olisi ollut kovin mielellään lähdössä matkaan.

Hallilla oli kivoja juoksupätkiä valmiina, joten virittelin pujottelun kaksi kaarta vasemmalle puolelle noin kolmen jalan päähän pujottelusta. Tätä tehdessäni harmittelin sitä, että en ole keksinyt vieläkään mikä pujottelussa mättää ilman kaaria. Luottamuspulaako se on?

Usean esteen kautta pujotteluun, nappi suoritus, ja palkka hypyn takaa. Erillainen juoksupätkä ennen pujottelua muutamin mainioin takaaleikkauksin, pujottelussa Mörkö yllätteän oikaisi tokavikasta välistä, valitettavasti pääsi myös palkkaamaan itsensä. Kolmas suoritus alku samalla tavalla, onnistunut pujottelu, palkkaus. Tähän kun olisin malttanut lopettaa... mutta kun ei. Toiseen suuntaan pari epäonnistunutta pujottelua ja loppuun yksi onnistunut pujottelua niin että verkko kiinni pujottelussa.

Ilmeisesti hallissa oli treenaillut juoksunarttu, ainakin Mörkö oli poikkeuksellisen paljon nenä maassa. Varsinkin siinä nurkassa mihin pujottelu loppui jälkimmäisissä toistoissa. Sinänsä hyvä harjoitus, hajuihin on vain totuttava ja yleisesti oli kiva nähdä ettei Mörkön hormoonit alkaneet viedä koiraa liiaksi.

Kotiin ajellessa mietiskelin pujottelua - jälleen kerran. Mitä jos en keksi mistä homma kiikastaa? Siinä tapauksessa päätin, että otan maan sulattua kujapujottelusulkeiset ja toivon että sillä saisin lopulta pujottelun onnistumaan. Toisaalta tämä vaihtoehto ei houkuta yhtään, koska voihan olla että sama käyttäytyminen ilmenee kujallakin. Toisaalta, tänään Mörköltä tapahtui virhe toiseksi viimeisessä välissä niin etten taatusti itse jännittänyt/tehnyt jotain muuta outoa, Mörkölle vaan sattui lapsus. Tiedä sitten johtaako tämä mihinkään, mutta toivottavasti saisin saman lapsuksen esille seuraavan kerran kun menen hallille. Joka tapauksessa laitan kaaret samalla tavoin kolmen jalan päähän ja viimeiseen keppiin läpinäkyvän ohjurin. Jos sattuisikin käymään niin hyvä tuuri että samainen lapsus tapahtuisi, niin Mörkö saisi palautteen saman tien - ja jostain muualta kuin minulta. Parhautta tässä olisi se, että itse voisin kuitenkin tehdä rentoa suoritusta. Epätoivoista, niinpä hyvinkin...

Jottei unohtuisi myös hyvät asiat niin:

  • Mörkö oli rennon oloinen
  • Takaaleikkaukset sujuivat erinomaisesti, Mörkö irtosi hypyille tosi mukavasti
  • Putken oli tänään aivan superhyviä
  • Renkaalla ei tullut yhtään virhesuoritusta


Kotosalla olen tehnyt Ozzy kanssa peruuttamista. Vaatimuksena on ollut 2-4 peruutusaskelta, eli maksimissaan noin koiran mitta. Kivasti sujuu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti