lauantai 26. tammikuuta 2013

Pujottelua siellä ja täällä

Minulle tuli mahdollisuus päästä kokeilemaan Mörkön kanssa pujottelua vieraalla pujottelua Veikkolassa - tosin koulutusta vastaan. Onneksi koulutettavina on erittäin päteviä ja motivoituneita mölli-koirakoita, joten ilohan heidän kanssaan on harjoitella :) Aluksi siis vajaan tunnin verran agilitya muita ohjaten, keskityttiin lähinnä ohjaustekniikoihin ja palkittiin koirian runsaasti itsenäisistä ja irtoavista suorituksista..

Ihan loppuun Mörkön kanssa pujottelua kahdella kaarella (kaaret noin 20cm päässä pujottelusta). Ensimmäisellä kerralla lähetin Mörkön pussin kautta pujotteluun, tosi positiivista oli se että sekä pussi että pujottelu onnistui. Seuraavaksi kokeilin pujottelua yhdellä kaarella, lopputuloksena väärin tehty pujottelu loppupuolella keppejä, tästä ei luonnollisesti palkkaa koiralle. Viimeinen kerta jälleen kahdella kaarella ja sujui hyvin.

Ensimmäinen pujottelu: http://youtu.be/f0zPrDshVfY
Viimeinen pujottelu: http://youtu.be/MtU0jknPiGo

Alkuun olin hieman pettynyt tämän päivän pujottelusaldosta, olin niin kovin toivonut että pujottelu olisi varmemmalla pohjalla ja että lopulta oltaisiin voitu tehdä pujottelu ilman apuja. Toisaalta on äärimmäisen helpottavaa tietää missä mennään pujottelun kanssa, ja kaikki hyvä minkä eteen ollaan tehty töitä oli suorituksessa mukana. Mörkö haki pujottelun alun oikein ja pujotteli varsin vauhdikkaasti, ainoastaan apukaaret piti olla mukana suorituksessa. Mörköläinen kertoi selkeästi ettei pujottelu ole vielä kilpailuvalmis, joskaan en ollut siinä uskossakaan.

Kotiin ajellessa pohdin mielessäni eri vaihtoehtoja, ja päätin kurvailla hallin kautta kun Mörkö ei Veikkolassa pahemmin rasittunut. Hallilla pujotteluun kaksi kaarta noin 35cm päähän, ja Mörköhän hoiti homman kotiin. Seuraavalla kerralla pujottelu ilman kaaria, ei mitään ongelmia. Loppuun vielä palauttelu kahdella kaarella, hyvin meni. Alkuun ja loppuun otin puominkin, hyvin Mörkö suoriutui puomista.

Pujottelulaskuri tämän päivän jälkeen 4/4.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti