keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Vappupäivän toko

Aurinkoisena vappupäivänä alkoi Riitta Jantunen-Korrin vetämä jatkotokokurssi. Mörköläinen on selkeästi taidollisesti heikoin porukassa, tosin eipä tämä ole itselleni edes yllätys. Vaikeahan on osata jos ei koiraa opeteta :) Jotain olen kuitenkin saanut opetettua, keskittymistä ja häiriökestävyyttä. Mörkö ei turhia haikaillut muiden koirien perään, eikä häiriintynyt ollenkaan taustalla menossa olleesta frisbee-golfista. Helpottaa kummasti jatkossa.

Treenit aloitettiin kehääntulo harjoituksella. Ensin viriteltiin koira omilla tavoillamme, tämän jälkeen Riitta toimi liikkeenohjaajana ja käskytti hihnassa seuraamisen alkuun. Lyhyt seuraaminen ja palkka. Hyvin Mörkö oli hötkyilemättä, "töihin" vihjesana ei vielä aiheuta koirassa mitään mutta ei oikein voikaan sillä en ole pahemmin tuota vielä käyttänyt.

Seuraavaksi kontaktitreeniä. Oltiin ynpyrässä nenät keskelle päin. Opeteltiin "katso" sanaa ja Riitta häiriköi  meitä kävelemällä ympärillä ja heittelemällä palloa. Kerran Mörkö vilkaisia palloa ja pari kertaa Mörkön teki kovasti mieli vilkuilla palloa mutta malttoi kuitenkin keskittyä tehtävään. Pätevä otus.

Tämän jälkeen otettiin 1min 30s paikallaoloa, edelleen koirat oli ringissä nenät keskelle. Kävin palkkailemassa Mörkö pariin kertaan, sillä häiriö oli suurta ihmisten kävellessä vierestä ja takana. Hetken harkitsin piilossa käymistä, mutta päätin jättää myöhemmäksi.

Koin kauhun hetkiä, kun ilmoitettiin että seuraavaksi kaukoja. En ole ikinä tehnyt kaukoja Mörkön kanssa, sillä en ole vielä saanut ihannesuorituksesta vankkaa mielikuvaa itselleni. Käytin namikuppia takana, minne vapautin Mörköä asennonmuutoksista. Katsottiin yhdessä, että Mörkölle tuntuisi olevan luontevampaa pitää takajalat paikallaan. Pitää miettiä vielä että tulisiko ettää erillinen käsky "taakse" seiso-istu vaihtoon ja mahdollisesti "down" seiso-maahan vaihtoon. Vai toimisiko istu ja maahan myös näissä vaihdoissa.

Ruutuun! Tätä en olekaan Mörkön kanssa tehnyt ikinä, joten aloitettiin asettamalla namialusta ruudun takarajalle. Hyvin Mörkö laukkasi ruutuun, oli kovasti kiva treeni Mörkön mielestä.

Seuraamisesta Riitta halusi katsoa täyskäännökset kaikilta. Kuulemma kokeissa näkyy enemmän ja enemmän huonoja täyskäännöksiä. Noh... koska en ole opettanut Mörkölle muuta kuin suoraan seuraamista niin helpotin tehtävää auttamalla namilla. Riitta käski tehdä saman uusiksi pienemmillä avuilla ja käyttämällä ylimääräistä seuraa-käskyä. Hyvin Mörkö teki täyskäännöksen näinkin. Tosin asiaa pitää vielä tietenkin harjoitella paljon.

Aivan loppuun tehtiin vielä liikkeestä seisomista. Toinen nooooh... jälleen asia mitä en ole edes alkanut opettamaan Mörkölle, sillä en oikein tiedä miten asiaa opettaa. Kennelpiirin kurssilta en oikein saanut hyviä ideoita seisomisen opettamiseen, sillä en jaksa uskoa että jalalla maahan tömistäminen pysähdyttäessä aiheutta muuta kuin Mörkön hyppäämisen sivulle. Riitta kehoitti kokeilemaan peruttaamista niin että heti käskyn perään heitän namin Mörkön pään yli koiran taakse. Mörkö ei oikein löytänyt nakkeja treeneissä, mutta kotona kun koitin uudestaan suuremmilla herkuilla niin johan tuli napakoita pysähdyksiä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti