tiistai 7. toukokuuta 2013

Agilityssä kuuma!

Viikkotreenit kauniissa aurinkoisessa säässä, mittari näytti +18 ja treenit... olivat sisällä hallissa. Ja hallissa oli mukavasti koko päivän lämmennyt ilma seisomassa paikoillaan. Kuuma tuli niin ohjaajalle kuin koirallekin. Ohjaaja hikoili ja koirasta meinasi loppua energia. Sitä se yllättäen paljon muita päiviä lämpimämpi päivä tekee.

Mörkö aloitti urakan leikkimällä. Ensin leikittiin lelulla hetken aikaa keskenämme ja kun homma tuntui sujuvan niin siirryttiin puomille. Puomilla kolme toistoa, kaikissa nätit pysähdykset kontaktille ja vapautus lelulle. Jatkan nyt lelun kanssa puomin työstämistä, ainakin muutama kerta on näyttänyt tuovan kontaktien pysähdyksiin kaivattua terävyyttä. Vielä kun saisi muuten puomin suoritusvauhdin takaisin... Noh, kaikkea ei saa kerralla. Joten nyt vahvistan kontaktin pysähdystä ja toivon että kasvaneen varmuuden myötä tulee vauhtia muuhun suoritukseen.

Tekniikkatreeninä tehtiin takaa kierto - niisto - persjättöä. Kuulemma Mörkö pelastaa paljon sillä en tee varsinaisesti niistoa ollenkaan. Pitää joku kerta videoita omia niistoja niin ymmärtää helpommin missä kohtaa en toimi oikein.

Ratatreeni koostui hypyistä ja putkista. Radalla oli hyvä juosta ja harjoitella irtoamista. Ensimmäisellä radalla Mörkö oli jotenkin vaisu joten toiselle radalle lähdettiin apinan raivolla - ja rata oli paljon energisempi. Itseni täytyy vain muistaa, että vaikka itse etenisin apinan raivolla niin ohjauksesta ei saa tulla kuitenkaan hätiköityä. Helpommin sanottu kuin tehty.

Ihan loppuun pujottelua, kun pettymyksekseni sitä ei ollut radalla. Ensimmäisen toiston suunnittelin kolmen hypyn kautta pujotteluun, onnistuneesta suorituksesta minun tekemä palkkaus. Tällä kertaa ei edes ollut apuohjaajaa lähettyvillä henkisenä tukena. Oman pääni hallinta etenee :) Mutta... heti jos en ole suunnitellut tekemisiäni huolella hätäilyä, hermostumista ja sitä myöten sitten epäonnistumisia. Lennosta suunnittelin, että otan pujottelun uudestaa ja teen perään vielä kolme hyppyä mistä minun tekemä palkkaus. Mörkö pujotteli hyvin, mutta minulla nousi paineet... ja niinhän ihan viimeisessä välistä jouduin törkkäämään Mörkön pujottelun mistä rallateltiin hyppysuora ja palkkaus.

Tähän kohtaa ajatustauko. Kunnon suunnitelma, mikä oli seuraava: hypyn kautta pujotteluun, ennen pujottelua takaa leikkaus, palkkaan itse, ei apuohjaajaa. Täydellinen suoritus. Loppuun vielä samanlainen apuohjaajan palkkaamana.

Minun siis pitää AINA suunnitella pujottelun suhteen tekemiseni. Kun suunnittelen, tulee onnistumisia. Kun alan soveltamaan, oikein kuulen kuinka veri alkaa pauhaa korvissa ja omat paineet nousee. Itseni takia siis suunnittele ja pysy suunnitelmissa. Vielä. Tulevaisuudessa sitten toivottavasti toisin.

Pujottelulaskurissa 98/120 (=81,6%). Kaikesta huolimatta kohtuu hyvissä kokonaisprosenteisas mennään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti