sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Pientä treenailua (toko-mielessäin)

Kun alkaa oma selkä taas olla parempi niin heräsin todellisuuteen että pitäisi sitä tokoakin treenata jos aikoo siinä edistyäkin. Pieniä elämän realiteetteja :) Niinpä tuumasta toimeen.

Aamupäivälälä sisällä treenasin liikkeestä seisomista. Erittäin hyvin Mörkö on sisäistänyt pysähtymisessä taakse päin ajatuksen. Koska Mörkö on äärimmäisen nopea tarjoamaan pysähdyksen jälkeen maahan menoa tai istumista niin treenailin myös ihan paikallaan seisomista käskyllä "top". Jos tällä tavoin saisi hieman kestoa liikkeestä seisomiseen, ettei Mörkö tarjoaisi niin nopeaan muita tietämiään liikkeitä.

Iltapäivällä lähdin lähiparkkipaikalle treenaamaan seuraamista ja varsinkin seuraamisen käännöksiä. Olin saanut vinkiksi tehdä imuttamalla kaarevia uria, kiemuroita ja pieneneviä ympyröitä sillä näissä koiran täytyy miettiä omaa paikkaansa mutta tehtävä ei ole kuitenkaan liian vaikea. Niinpä hauskuutin naapureita kulkemalla erinäisiä kiemuroita syvässä kumarassa parkkipaikalla. Sujui erinomaisen hyvin, ja lopulta tein yhden "virallisen" käännöksen oikeaan ja vasempaan imuttamalla. Mörkö piti paikkansa huomattavasti paremmin kuin aikaisemmin käännöksiä kokeillessani! Voi olla myös että aikaisemmin tekemäni sivulle tulo -jumppa on auttanut käännösten oikean paikan pitämisessä. Samapa tuo, kun seuraaminen edistyy :) Jatkan kummankin harjoituksen tekemistä.

Parkkipailla treenailin hieman myös seuraamisen liikkeestä seis, eli liikkeestä perusasentoon pysähtymistä. Yllättävän vaikeaa - minulle. Olen vuosien aikana kehittänyt äärimmäisen huonon tavan, että pysähtyessäni otan viimeisen askeleen hieman vasemmalle. Ison koiran kanssa liike ei näy pahemmin ja Ozzy ei tuosta sivuttaisliikkeestä välittänyt. Mutta Mörköpä välittää, hyppäämällä metrin verran sivuun. Tämän käytöksen myötä en pahemmin ole edes treenaillut liikkeestä persuasentoa sillä en ole halunut vahvistaa koiran hyppyä. Kun nyt ymmärsin mistä koko homma kiikastaa (kiitos videoinnin!) niin uskaltaa alkaa tätäkin opettamaan. Niinpä imuttamalla tehtiin muutaman toiston verran tätä, itseällä mielikuvana astua oikealla jalalla viimeisen askeleen jopa hieman oikealle (jolloin koira joutuu hakeutumaan tiiviimpää perusasentoon).

Ihan loppuun yksi perusasento, Mörkö tuli siististi istumaan oikeaan paikkaan tekemättä hyppyä minua päin. Mahtavuutta! Samoin kerran pysäytin Mörkön minua kohti juostessa seisomaan, palkan heitin heti koiran taakse. Samoin kerran "top" -käskyllä seisomisesta palkkaamista, että tassut pysyy paikallaan sekuntti  sekunnilta pidempään.

Sisälle tullessa mietiskelin myös tolpan kiertoa, miten olisi kätevää opettaa luoksetulen stoppeja kun voisi kierrättää koiraa tolpan ympäri. Aikaisemmille koirille en ole asiaa jaksanut opettaa, joten josko Mörkön kanssa tekisi ryhtiliikkeen tälläkin. Käskysanankin keksin, olkoot se "rundi" niin ei vahingossakaan sekoita muihin käskyihin "kierrä", "takaa" tai "merkki". Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty, saas nähdä päteekö tässäkin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti