maanantai 20. toukokuuta 2013

Kisaan valmistava itsenäinen treeni

Koska ilmoitin Mörkön agility-kisoihin, niin pitihän sitä käydä näyttämässä esteitä myös ulkosalla. Pääsääntöiesti kun treenaillaan hallissa. Lämpötila +19, kivan pilvinen sää, Mörkönkään mielestä ei liian kuuma (lyhyissä treeneissä).

Aloitettiin pujottelulla. Ensimmäinen pujottelu hypyn kautta, itse olin oikealla puolella. Apuohjaaja seisoi pujottelun takana ja hoiti palkkauksen. Seuraava pujottelu jälleen hypyn takaa, itse olin vasemmalla puolella. Pujottelun jälkeen namikippo, mutta apuohjaaja selkeästi sivulla. Kummassakin onnistuminen :) Kolmas pujottelu samalla tavoin, mutta palkkasin itse - onnistuminen! Neljänteen pujotteluun renkaan kautta, itse jälleen vasemmalla puolella, namikippo odottamassa mutta apuohjaaja selkeästi sivussa.

Mörkö oli pujotteli hyvällä asenteella joka kerta. Otin tietoisesti enemmän toistojan vasemmalta puolelta, itse kun olen epävarmempi tällä puolella. Pujottelulaskuri on nyt 116/142 (=81,7%).

Sitten puomin kimppuun. Aluksi muutama toisto ihan pelkkää alastulon kontaktin suoritustapaa, ja oikeasta suorituksesta palkka. Tämän jälkeen pari puomia kokonaisena, jälkimmäinen jälleen parempi. Sitten keksin kokeilla apuohjaajan kanssa, että josko hän palkkaisi muutaman metrin päässä puomista. Hyvä idea, toteutuksena Mörköltä läpi juoksu. Tämä vahvistaa vain sitä epäilyäni ettei Mörkö oikeasti ymmärrä mitä siltä haluan puomilla -> näkyy puomin suorittamisen hitautena. Loppuun kaksi toistoa niin että palkkasin Mörkön kontaktille, mutta vapautin heti apuohjaan luokse kupille. Apuohjaaja toi kupin saataville vasta vapautuskäskystä, koska kuten aikaisemmasta toistosta huomasin maassa oleva kuppi on liian vaikea pala vielä Mörkölle.

Hyvä homma, tiedänpähän miten jatkan puomin työstöä paremman vauhdin toivossa. Tuleviin kisoihin ei puomin tilaa voi enää muuttaa, mutta tavoite onkin tulevaisuudessa.

Illalla vielä lyhyt hetki likkeestä seisomaan pysäytyksiä. Tavoitteena saada kasvatettua pysähtymisen ja taakse heitetyn makupalan välistä aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti