tiistai 21. toukokuuta 2013

Kenraaliharjoitus "ihan ok"

Viimeinen ohjattu treeni ennen kisoja. Teemana puomi, pujottelu ja valssaukset.

Aloitin itsekseni puomin kontaktin vahvistamisella. Useita toistoja molemmin puolin niin että palkka sekä puomin päässä maassa ja muutaman metrin päässä. Tätä tehdessä nousi uusi ongelma: Mörkö ei mene kontaktille edessäni, mutta vieressäni tahi takanani tekee kontaktin hyvin. Täytyy siis alkaa ihan ensimmäisenä työstämään energistä ja innokasta kontaktille menemistä - myös edessäni. Seuraavista treeneistä eteen päin teemana pelkästään alastulokontakti kahdella namilla. Tavoitteena yrittää rakentaa Mörkölle mielikuva, että alastulokontaktille kannattaa mennä mahdollisimman nopeasti. Riippumatta siitä missä minä satun olemaan. Jännä homma, kun alkaa kaivelemaan ongelmaa syvemmältä niin ongelmaksi saattaakin muodostua jokin aivan muu kuin alkujaan oletti.

Ohjattuna treeninä tehtiin rataa, missä paljon valsseja ja pujottelu kahteen kertaan, lähestyminen kummaltakin puolelta 90 asteen kulmasta. Valssaukset sujuivat hyvin ja ajallaan yhtä valssia lukuunottamatta, olin auttomattamasti myöhässä mikä aiheutti todellisen superkaarteen Mörkölle. Mörkö oli muutenkin todella vauhdikkaalla tuulella, hyvä niin :) Pujottelun jälkeen oli tarkoitus tehdä kummallakin kerralla valssi, mutta koska halusin apuohjaajan palkkaavan pujotteluista teinkin takaa leikkukset. Ohjauskuvio onnistui hyvin ja pujottelukin oli loistava.

Loppuun kävin vielä tekemässä itsekseni toisella pujottelulla pujottelua. Putki - pituus - pujottelu, olin itse vasemmalla puolella ja tein palkkauksen itse. Mörkö lähti pujotteluun hyvin ja pujottelikin hyvin, mutta ulostulossa oli havaittavissa epävarmuutta. Hetken asiaa mietittyäni halusin ottaa saman vielä uudestaan niin että pujottlun päässä on namikuppi. Sama homma toistui, pujottelu meni hyvin mutta jostain syystä ulostulovälissä jälleen epäröintiä. Pujottelut siis onnistui, mutta itselleni jäi "paha fiilis". Tavoittelin onnistumista ja itselleni hyvää ja rentoa fiilistä, mutta sain "vain" onnistumisen. Erinomaisen hyvä juttu siis että pujottelut onnistuivat, vaikka täydellisessä suorituksessa olisi itsellänikin ollut onnistunut olo. Jännä kun vasemmalla puolella oleminen tuntuu niin paljon erilaiselta fiilistasollakin.

Pujottelulaskuri 120/146 (=82,7%).

Oikeasti treenit menivät oikein hyvin ja oli treeneissä paljon hyvääkin. Sitä vaan innostuu olemaan liiankin kriittinen näin SuurenTavoitteen lähestyessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti