keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Korrin "pika"toko

Tämän illan Riitta Korrin vetämä toko-koulutus meinasi mennä kohdaltani mönkään ennen kuin kokonaisuus alkoi olla jo niin koominen että lopulta jopa nauratti. Lähdin treeneihin ajamaan 15 minuuttia aikaisemmin kuin mitä matkaan olisi mennyt tyhjällä tiellä. Ensin maleksittiin kehä1:llä ja Lahden moottoritiellä vasta maleksittiinkin! Juorusin kummitädin kanssa lähes 1,5h puhelimessa - hänkin jumissa Turun moottoritiellä. Lopulta kun tie alkoi vetämään siltatyömaan jälkeen, niin sainkin kilometrin kaasuttelun jälkeen jo nousta pois moottoritieltä. Treenipaikalla olin iloisesti 40min myöhässä. Autossa istuessa oli tosin harmistus muuttunut jo nauruksi ja olin tehnyt suunnitelman treenien suhteen.

Kun tulin kentälle niin Riitta huikkasi että kohta on Mörkön vuoro. Niinpä virittelin koiraa ja aloitimme vuoron liikkeestä seisomisella. Näytin ensin Riitalle minun peruuttaessa Mörkön stopin, palkkasin taakse. Kerran onnistuin heittämään niin tarkasti namin, että se päätyi Mörkön pampulaan :) Riittakin oli samaa mieltä että Mörkö on mieltänyt stopin hyvin taakse päin suuntautuvaksi. Tästä seuraava askel on käskyn ja makupalan heiton välin kasvattaminen. Tässä täytyykin olla tarkkana, sillä Mörkö tarjoaa äärimmäisen hienoja ja nopeita maahanmenoja jos liiaksi jään odottelemaan. Asennossa pysymisen kestoa voin kanssa harjoitella pysäyttämällä Mörkön namilla seisomaan ja sitten palkkaamalla paikallaan seisomisesta.

Päätavoitteeni oli saavutettu, mutta aikaa oli edelleen. Päätin näyttää Mörkön tämän hetken noutamisen, lähinnä jotta kuulisin Riitan mielipiteen mitä tehdä seuraavaksi. Hetsasin Mörkön kapulaan, otin pannasta kiinni, heitin kapulan ja vapautin vielä kapulan liikkuessa. Mörkö laukkasi kapulalle, otti kapulan suuhun mutta oli selkeästi huolestuneen näköinen ravatessa luokseni. Tämä oli Mörkön 8. nouto. Riitta sanoi että vielä ehdottomasti lisää vauhtinoutoja, niin että Mörköllä on itsevarmuus kohdillaan ja palauttaa kapulan apinan raivolla. Tätä voisin vahvistaa palkkaamalla jollakin supernamilla taakseni, heittämällä esimerkiksi kannellisen kipon taakseni. Halusin ottaa noudon samalla tapaa vielä uudestaan ja tällä kertaa Mörkö oli huomattavasi itsevarmemman oloinen ja teki palautuksen laukalla.

Koska edelleen oli minuutti aikaa, niin pyysin Riittaa katsomaan Mörkön seuraamisen paikkaa suoraan seuratessa (koska en ole kääntymisiä vielä opettanut). Mörkön paikka on kuulemma sivulta katsottuna hyvä, edestä katsottuna hieman seilaa. Tein siis kaksi noin 10m seuruuta perusasennosta. Seilaamiseen pystyn vaikuttamaan tekemällä paljon seuraamisesta perusasentoa. Täytyy nyt ensin opettaa koko asia ;) Minulle pohdittavaksi tuli oma kävelyvauhtini - mikä on kuulemma varsin reipas. Mörkö pysy vauhdissa hyvin suorilla mukana, mutta käännöksissä tulee olemaan ongelmia. Näin varmasti onkin kun itsekin aloin asiaa miettimään. Vaihtoehtona opetella hidastamaan käännöksiin tai hidastamalla yleisesti omaa kävelyvauhtia. Taidan hidastaa omaa vauhtia, sillä muuten olen juoksupätkissä pulassa kun Mörkö nostaa aivan varmasti laukalle jos itse nykyisestä vielä nostan tahtia.

Koska tänään oli kevään toinen lämmin päivä (auton mittari näytti +19), niin arvasin tämän olevan tarpeeksi. Lyhyet, mutta sitäkin tehokkaammat treenit :)  Olisin voinut itsenäisillä pisteillä tehdä omia juttuja (esimerkiksi ruutua), mutta lämpö alkoi näkyä liikaa Mörkössä joten paras lopettaa ajoissa. Takaisin kotiin ajaessa ei sitten ollutkaan mitään ruuhkaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti