tiistai 11. kesäkuuta 2013

Viikkotreeneissä kisanomaista kurvailua

Tämän päivän treeneissä oli (pieneksi epäonneksi) kisamaiset treenit. Epäonneksi siksi, että Mörkö on nyt suorittanut viime kerrat ainoastaan kisamaisia ratoja. Mutta en antanut tämän "masentaa", Mörköllä näytti olevan hyvä mieli ja paljon energiaa. Itseäni houkutti muutamakin uusi ohjauskuvion kokeilu, joten ei muuta kuin hommiin.

Ensimmäisellä radalla Mörkö kääntyi jostain syystä takaisin putkesta. Erittäin onnistunut pakkovalssi-valssi kuvia, jes! Yhdessä kohtaa Mörkö meinasi painella suoralla suoraan hypylle kun pitikin kääntyä, ja toisessa samankaltaisessa kohdassa A-este meinasi vetää puoleensa. Erittäin hyvä piirre, jos Mörkö on alkanut itsekin lukemaan rataa ja on tarpeeksi itsevarma tekemään omiakin ratkaisuja oman huonon ohjauksen takia. Toisaalta hyvä minun ohjaajana tiedostaa, että Mörkö voi tällaistakin tehdä ja ottaa asia huomioon rataan tutustumisessa. Nyt kummatkin tilanteet tulivat itselleni yllätyksenä. Hyvää oppia siis minulle.

Toisella radalla jostain syystä erittäin ruma A-esteen ylösmeno, mutta hyvä kontakti ja onnistunut takaaleikkaus hyppy - puomi suoralla. Muuten radasta ei oikeastaan olekaan mainittavaa, kuin että aloin miettimään että kun takaaleikkaukset näyttävät kohtuullisen hyvin sujuvan niin pitäisi alkaa työstämään persjättöjä. Monessa kohtaan olisi kuitenkin nopeampaa tehdä persjättö kuin takaaleikkaus, varsinkin kun ei ole niin irtoava koira kyseessä.

Loppuun otettiin taas puomin alastuloa ja alastulon paikkaa. Puomin loppuosa jostain syystä kolisi ja huojui jostain syystä erityisen paljon, mutta ei anenttu tämän kouluttajan kanssa häiritä. Mörkölle oli mukana superherkkua, joten muutaman toiston jälkeen ei Mörköäkään asia haitannut. Olen varma että suunta on puomin nopeuden ja itsevarmuuden parantamiseksi oikea, tosin täytyy tehdä nyt perusharjoitukset kunnolla ja tarpeeksi useilla toistoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti