Aikainen lintu ja niin edelleen... Tänään oltiin aikaisin liikenteessä, koska halusin käydä tekemässä pujottelua ja puomia hallilla ennen agilityn SM-kisoihin siirtymistä. Kisojen katsominen oli antoista, hienoja ja mielenkiintoisia ohjauskuvioita. Esimerkkejä mihin itse haluan ohjaajana pyrkiä ja mitä ominaisuuksia ja taitoja pitää vielä kehittää. Ja pienen pieni ajatus, jos mekin oltaisiin joskus Mörkön kanssa SM-areenalla... Nähtäväksi jää :)
Alkulämmittelyksi suora putki + pujottelu kumminkin puolin apuohjaajan palkkaamana. Seuraavaksi sama toistepäin, itse menin vasemmalta puolelta. Pujottelu sujui hyvin, joskin oli mielestäni hieman hidasta. Tosin myöhemmin analysoin tilanteen niin ettei pujottelu ollut hidasta, vaan itse kuljin (juoksin) rinnalla kovempaa.
Pujottelulaskuri on nyt 136/162 (=83,95 -> 84%). Aivan mahtavuutta! Pujottelun kanssa on ollut hieman taukoa, kun itselläni oli pienimuotoinen motivaatiokato. Se tunne, kun tuntuu että tämä juttu osataan jo. Vaikka oikeastaan ollaan vasta osaamisen laidalla, ja nyt jos koskaan pitää jatkaa tavoitteellista treenaamista että osaamisesta tulee normi. Eli vaikka nyt on ollut monta onnistumista peräkkäin (treeneissä, itsenäisesti treenattuna ja kisoissa), niin en vain saa tuudittautua siihen tunteseen "että me osataan". Nyt pitää tukea osaamista järkevillä treeneillä ja vakauttaa osaamista. Tämän takia päätin, että jatkan pujotteluista kirjanpitoa ainakin 200 toistoon. Ehkä pidempäänkin jos on tarvetta. Tämä sen takia, etten liian nopeasti vaihda omaa fokusta muualle ja ala treenaamaan pujottelua ilman ajatusta ja suunnitelmaa.
Toisena teemana puomi, ja nimenomaan puomin alastulo ja 2on2off paikka. Ollaan tehty pelkkää alastuloa jo kaksissa omsisa treeneissä ja vauhdittaakseni kehitystä kävin tekemässä tätä apuohjaajan kanssa itsekseni. Mörköä ällöttää pöydän ja puomin liittymiskohta, mutta kun se pääsee laskevalle osuudelle niin homma menee hyvin. Mörköä on aiemmin myös ällöttänyt heiluvat, huojuvat ja kolisevat puomit. Tällä harjoituksella voi ainakin treenata näitä elementtejä kun alastulo heiluu ja paukkuu - eikä tuo näytä häiritsevät Mörköä enää ollenkaan! Edelleen Mörkö tulee ravilla alastulevan osan, mutta tulee kuitenkin nopeammalla ravilla kuin aikaisemmin. Tavoitteena niin hyvä itesvarmuus, että Mörkö tulee alastulevan osuuden laukalla. Täydellisiä kontakteja joka toistolla (toistoja 6-8), joka kerta Mörkö lähti vasta vapautuksesta liikkeelle.
Hallillta kotio kävellessä pohdin puomin treenaamisen strategiaa. Ainakin se on selvää etten treeneissä tee puomia (täytyy miettiä kannattaako tehdä keinuakaan). Tässä kuussa saattaa olla vielä yhdet kisat, mutta seuraavat ovatkin aikaisintaan elokuussa. Eli tarvetta kokonaisen puomin suorittamiseen ei oikeastaan ole. Koska puomin alastulon harjoitteleminen on paljon nopeampi tempoisempaa kuin pujottelun treenaaminen, toistojen lukumäärän voi nostaa hieman suuremmaksi (pujottelussa 2-6, puomilla 6-8). Tietenkään toistojen määrää ei saa kasvattaa motivaation kustannuksella. Motivaation määrää on seurattava ja toistojen määrää tarvittaessa pienennnettävä. Nyt on kolme settiä takana, ennen lomiani luulen kerkeäväni tekemään neljä settiä lisää. Uskoisin että 15 setin jälkeen on nähtävissä Mörkössä selkeää asenteen ja ajatuksen muutosta puomia kohtaan. Jos näin, niin täytyy miettiä miten muuttaa harjoitusta vaikeammaksi. Jos näin ei käy niin siinä tapauksessa pitää miettiä syitä tähän ja mahdollisesti pohtia jotain muuta lähestymistapaa ongelman työstämiseksi. Joka tapauksessa lähitulevaisuuden suunnitelmissa on edetä nykyisellä tavalla loppukesään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti