maanantai 17. kesäkuuta 2013

Ozzy VSP-veteraani erkkarissa

Sunnuntaina suunnattiin Ozzyn kanssa Valkeakoskelle partisten erikoisnäyttelyyn. Vallitseva sää toi hieman haasteita pakkaamiseen, kun piti ottaa vaatteita helteen, kylmän ja sateenkin varalle.

Ozzylla meni niin kuin olin arvellutkin. Mukava arvostelu, mistä ei valitettavasti edelleenkään selvinnyt miksei tämän päivän tuomari Nina Janger näe koiraa SAn arvoisena. Sama juttu oli myös viime vuoden KVssa. Hyväksyn sen ettei Ozzy saa SAta, mutta olisi mielettömän kiva jos tietäisi syyn tähän. Varsinkin kun ikää on, niin joka ikisen ilmoittautumisen kanssa joutuu miettimään onko tämä sellaista mitä Ozzy haluaa tehdä vai onko jo liikaa. Arvosteluun on silti pakko olla tyytyväinen.

Arvostelu kertoo seuraavaa: 11v. pitkälinjainen mittasuhteiltaan oikea, varsin runsasturkkinen vanha herra jolla erinomainen pää ja sukupuolileima. Ja kulunut tasapurenta. Täyteläinen eturina. Varsin lyhyt rintakehä ja pitkä lanneosa. Erinomainen luusto. Hieman taisainen lantio joka antaa turhan kulmikkaat ääriviivat. Hyvin kulmautunut takaa. Liikkuu yhdensuuntaisesti  edestakaisin. Kevyesti ikäisekseen sivulta, joskin voisi korottaa edestä enemmän. Ylälinja voisi olla vahvempi. Esitetään ja esiintyy kauniista.

Loppujen lopuksi veteraaninarttu valittiin ROP-vetiksi, ja tälle nuorekkaalle mummulle kunnian ilolla myös suon :) Yllätyksekseni Ozzy oli myös näyttelyn vanhin partis, joten kotiin tultiin kiertopokaalinkin kerta. Palkinnoksi tuli myös suuri peti, mistä varsinkin Mörkö on ottanut ilon irti ja Ozzykin käy säännöllisesti pedissä piehtaroimassa. Hassu herra :)

Niin... ja eihän näyttelystä kuivin jaloin selvitty. Onneksi seuraava erkkari on vasta vuoden päästä, eiköhän siihen mennessä ole näyttelyssä mukana olleet tavarat jo kuivuneet ja oma mieli latautunut uudella energialla. Ensi vuoteen siis, toivottavasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti